16 ημέρες πριν τη σύγκληση του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στην Αθήνα που θα φέρει για μια ακόμη φορά πρόσωπο με πρόσωπο Μητσοτάκη και Ερντογάν, η Άγκυρα προχωρά στην τακτική του μαστιγίου και του καρότου.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ενώ ανέφερε πως οι σχέσεις των δύο χωρών κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, προχώρησε σε νέα πρόκληση αναφερόμενος σε «τουρκική» μειονότητα στη Δυτική Θράκη, αλλά και τα Δωδεκάνησα.

«Η κατάσταση της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και των συμπατριωτών μας που ζουν στα Δωδεκάνησα είναι ένα από τα θέματα που θέτουμε ως προτεραιότητα», δήλωσε ο Φιντάν.

Στην Αθήνα με αφορμή την γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το δικό της μήνυμα.

«Είμαστε υπερήφανοι για το φρόνημα και το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν σε γη, ουρανό και θάλασσα. Η προσήλωση στο καθήκον και η πίστη στην αποστολή τους αποτελούν εγγύηση για την εθνική μας κυριαρχία», δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε την καθιέρωση ημέρας αφιερωμένης στους βετεράνους των Ενόπλων Δυνάμεων με προτεινόμενη ημέρα την 11η Νοεμβρίου

«Θα ήθελα να ανακοινώσω, ότι με την αφορμή του Εορτασμού, σε συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αποφάσισα την καθορισμό Ημέρας Βετεράνων των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Χθες μετά από μήνες, τουρκικά ελικόπετρα και ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος πραγματοποίησαν παραβάσεις στο FIR Αθηνών.


Πηγή