Στοιχεία σοκ

Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα σοκάρουν. Μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2023 έχουν καταγραφεί από την Αστυνομία 3.100 περιστατικά βίας σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία δύο χρόνια (από τον Ιούλιο 2021 – Οκτώβριο 2023) έγιναν 7.500 κλήσεις από γυναίκες – θύματα βίας στο 1555, τον ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης πολίτων.

Σημειώνεται πως μόνο 1 στα 40 περιστατικά τελικά καταγγέλλεται.

Η καμπάνια του MEGA

Με την αφορμή αυτήν, έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα η καμπάνια του MEGA για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

14 παρουσιάστριες του Μεγάλου Καναλιού στέλνουν το δικό τους μήνυμα σε γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια, υψώνοντας την παλάμη τους ως ένδειξη αλληλεγγύης σε όσες βρίσκονται σε κίνδυνο.

Συμμετέχουν από την ενημέρωση οι: Δώρα Αναγνωστοπούλου, Ανθή Βούλγαρη, Στέλλα Γκαντώνα, Νίκη Λυμπεράκη, Κατερίνα Παναγοπούλου, Στέλλα Στυλιανού, Ράνια Τζίμα.

Και από την ψυχαγωγία οι: Ρούλα Κορομηλά,  Ελεονώρα Μελέτη, Ελένη Μενεγάκη, Δανάη Μπάρκα, Μαρία Μπεκατώρου, Αγγελική Νικολούλη, Σίσσυ Χρηστίδου.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, φιλοξενεί απόψε στην εκπομπή MEGA STORIES στις 00:10 τη 19χρονη Βασιλική που έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν 16 ετών από έναν 54χρονο σε ένα μικρό χωριό της Πέλλας.

«Θέλαμε και εμείς να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων των γυναικών που κακοποιούνται. Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου θέλαμε να συμβάλουμε μέσα από τα σποτάκια των γυναικών παρουσιαστριών του MEGA, να δείξουμε το σήμα, είναι σημαντικό γιατί μπορεί να μη σε θέση να μιλήσουν, να ζητούσουν βοήθεια».

Μη χάσετε απόψε την εκπομπή MEGA STORIES στις 00:10.


Πηγή