Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, συγκαλεί αύριο το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης, την ώρα που τα στελέχη και τα μέλη της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, έχουν ουσιαστικά προαναγγείλει την αποχώρησή τους από το κόμμα.

Σε αυτή την Πολιτική Γραμματεία θα συμμετέχουν και επτά στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου. Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραή, ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται αύριο να πραγματοποιήσει μία πρόταση για την διεύρυνση του εκτελεστικού γραφείου. Πράγμα που σημαίνει την δημιουργία ενός πολιτικού κέντρου, προσκαλώντας τον Νάσο Ηλιόπουλος και τον Αλέξη Χαρίτση.

Τις τελευταίες ώρες διακινήθηκε ένα πιθανό σενάριο συνεργασίας της Έφης Αχτσιόγλου με τους δύο ανεξάρτητους βουλευτές του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Πλεύση Ελευθερίας, ώστε να συμπληρωθεί απαιτούμενος αριθμός για την δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η Χριστίνα Κοραή μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο ξεκαθάρισε ότι κατόπιν επικοινωνίας που είχε με την Αρετή Παπαϊωάννου δήλωσε ότι «δεν έχει καμία επαφή (με την Έφη Αχτσιόγλου), αλλά δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει σε 5 – 10 ημέρες». Αλλά και ο γιος της κα. Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε καμία επαφή.

Από την άλλη, και η ομάδα Αχτσιόγλου ερωτηθέντες για το σχετικό ενδεχόμενο συνεργασίας απάντησαν χαρακτηριστικά μέσω του κ. Χαρίτση: «πρώτη φορά το ακούω».

Χθες, με πληροφορίες της Χριστίνας Κοραή, υπήρξε τετ – τετ του Χάρη Μαμουλάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του πρώην πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας φαίνεται να είπε: «να δώσουμε χρόνο στο νέο αρχηγό», θεωρεί στρατηγικό λάθος την αποχώρηση και τόνισε την ανάγκη να ασκηθεί αντιπολίτευση.


Πηγή