Δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη έχουν συσπειρωθεί ο Παύλος Πολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Παναγιώτης Ρήγας, η Ρένα Δούρου και ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η ομάδα αυτή θα στηρίξει τον νέο πρόεδρο στην προσπάθειά του να βγάλει το κόμμα από την εσωστρέφεια, αλλά και να γιατρέψει τις πληγές του από τον εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στα στελέχη του.

Στο κόμμα φαίνεται να αναδύεται άλλη μία δυναμική, με τον Νίκο Παππά, τον Άγγελο Τόλκα, τον Γιάννη Σαρακιώτη και τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πάρουν την πλειοψηφία στα όργανα του κόμματος και να έχουν τον ρόλο των ρυθμιστών.

Κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις οι παλιοί προεδρικοί αναμένεται να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την Όλγα Γεορβασίλη, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, οι οποίοι παραμένουν σε επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνεχίζει να κρατά σιωπή ιχθύος μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις.

Τον δικό τους αυτόνομο δρόμο μέσα στο κόμμα φαίνεται πως θα ακολουθήσουν ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Αντώνης Κoτσακάς, οι οποίοι περιμένουν το συνέδριο του κόμματος για να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ώρες αναμένονται και νέες αποχωρήσεις σε επίπεδο μελών οργανώσεων σε ολόκληρη την χώρα, αλλά και στελεχών της νεολαίας του κόμματος.


Πηγή