Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε τη συμφωνία που προβλέπει την απελευθέρωση 50 ομήρων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατούμενων και εκεχειρία τεσσάρων ημερών στη Λωρίδα της Γάζας.

Αξιωματούχος του Κατάρ έδωσε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες για όσα θα ακολουθήσουν αύριο, Παρασκευή, μετά την έγκριση της συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, στις 07:00 θα ξεκινήσει η εκεχειρία και η κατάπαυση του πυρός, καθώς και η μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στα νοσοκομεία και τις περιοχές της Γάζας, όπου χρειάζεται άμεσα βοήθεια.

Στη συνέχεια, στις 16:00 θα απελευθερωθούν οι πρώτοι 13 όμηροι, γυναίκες και παιδιού, που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς.

Σημειώνεται πως νωρίτερα η Χαμάς έδωσε στο Ισραήλ την λίστα με τους ομήρους που έχει στα χέρια και γνωστοποίησε ποιους θα απελευθερώσει. Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ έλαβε τη λίστα των ομήρων, τουλάχιστον 50 απαχθέντων που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς, και αναμένονται να αφεθούν ελεύθεροι μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες.

Η Χαμάς προτείνει η απελευθέρωση να γίνει από την πλευρά της Αιγύπτου και συγκεκριμένα από το πέρασμα της Ράφα, ενώ το Ισραήλ επιμένει οι απαχθέντες να μεταφερθούν στη χώρα μέσω του Ερυθρού Σταυρού.


Πηγή