Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε όσους ανεξαρτητοποιήθηκαν να παραδώσουν τις έδρες τους.

«Οι βουλευτές που έφυγαν χθες δεν είναι εκλεγμένοι με κάποιο προσωπικό τους ψηφοδέλτιο. Είναι βουλευτές που εκλέχτηκαν επειδή, σε πολύ δύσκολες στιγμές, ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η «αρχιτεκτονική» της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Βουλευτές και μέλη που γύρισαν την πλάτη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναζητούν πια συντεταγμένα τον δικό τους χώρο στο κενό που, όπως λένε, δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη στο πεδίο της Αριστεράς.

Ορόσημο για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όπου οι 11 ανεξάρτητοι θα εμφανιστούν για πρώτη φορά με αυτόνομη φωνή στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έχει κλειδώσει για τη θέση του προέδρου, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει ισχυρή θέση στη νέα ΚΟ ως δεύτερος πόλος συνεργασίας και το επικρατέστερο σενάριο είναι να αναλάβει γραμματέας. Τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων αναμένεται να αναλάβουν οι Έφη Αχτσιόγλου και Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ δεν αποκλείεται το όνομα της Θεανώς Φωτίου.

Τα μέχρι χθες πρωτοκλασσάτα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ στοιχεία διάλυσης και βίαιης συντηρητικής μετατόπισης. Από την Κουμουνδούρου πάντως μιλούν για προμελετημένο σχέδιο δημιουργίας νέου φορέα με ημερομηνία λήξης.

Το στίγμα του κοντά στην πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και ο Γιώργος Βαρεμένος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του, με νέα έξοδο αυτή την φορά στην Κηφισιά όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της εστίασης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.


Πηγή