Από τα δάκρυα του απόλυτου πόνου όταν πίστευε πως η κόρη του είναι νεκρή, στα δάκρυα χαράς όταν την κράτησε ξανά στην αγκαλιά του, 51 μέρες μετά.

Ο Τόμας Χαντ είχε συγκλονίσει λίγες ώρες μετά την εισβολή της Χαμάς, περιγράφοντας την στιγμή που έμαθε πως η 9χρονη κόρη του είχε δολοφονηθεί.

«Όταν μου είπαν πως είναι νεκρή, φώναξα «ναι» και χαμογέλασα. Γιατί ήξερα πως αυτή ήταν το καλύτερο νέο με βάση τα δεδομένα. Ήταν αυτό που ήλπιζα. Θα ήταν είτε νεκρή, είτε στην Γάζα. Κι αν ξέρετε τι κάνουν στους ανθρώπους στην Γάζα, είναι χειρότερο από τον θάνατο», είχε πει ο πατέρας της 9χρονης.

Ένα μήνα αργότερα, οι ισραηλινές αρχές τον ειδοποίησαν πως η μικρή του Έμιλι είναι πιθανότατα ζωντανή και όμηρος της Χαμάς.

«Ανησυχώ τρομερά για εκείνη, προφανώς. Σε τι συνθήκες την κρατούν. Είναι πιθανότατα σε ένα τούνελ κάπου κάτω από την Γάζα. Και είναι τα γενέθλια της στις 17 του μήνα. Θα γίνει εννέα. Δεν θα ξέρει καν τι ημέρα είναι. Δεν θα έχει τούρτα, πάρτι, φίλους. Θα είναι τρομοκρατημένη σε ένα τούνελ κάτω από την Γάζα. Αυτά θα είναι τα γενέθλια της».

Από εκείνη τη στιγμή δεν σταμάτησε λεπτό να εκλιπαρεί για την επιστροφή της.

Σήμερα ο 63χρονος πατέρας κρατά και πάλι το κοριτσάκι του στην αγκαλιά του. Μια στιγμή που πίστευε πως δεν θα ξαναζούσε ποτέ.

Η συγκλονιστική του ιστορία είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη πως κανείς δεν ξέρει ακόμη και 51 ημέρες μετά πόσοι ακριβώς είναι οι όμηροι και που βρίσκονται.


Πηγή