Με έντονα εσωκομματικό άρωμα στον απόηχο της δεύτερης και μεγαλύτερης διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιχειρεί να συσπειρώσει τους βουλευτές του.

«Χάσαμε το 68% της ΚΟ μας μέσα σε 9 χρόνια. Μην ανησυχείτε που είμαστε πλέον 36 βουλευτές μας. Η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία είναι και θα είναι 47 βουλευτές γιατί αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. Έχουμε πέσει πολλές φορές όμως να θυμάστε έχουμε σηκωθεί περισσότερες», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το παρών στη συνεδρίαση της ΚΟ έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους βουλευτές μπαίνοντας στην αίθουσα της Γερουσίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε επίθεση τους 11 προς ώρας ανεξάρτητους που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας αιχμές για το ότι δεν τήρησαν τον κώδικα δεοντολογίας και δεν παρέδωσαν τις έδρες του.

«Δεν βγήκαν μία φορά στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν βουλευτές, το ότι βάζουν φιλοδοξία πάνω από κοινωνία αυτά τα γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να τους τα συγχωρήσει», συνέχισε ο κ. Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε στους αρχηγούς της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ του ΚΚΕ και της Πλεύσης ελευθερίας να αποστείλουν κοινή επιστολή στις αρμόδιες επιτροπές του βρετανικού κοινοβουλίου για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Παρούσα για τις κοινοβουλευτικές μάχες που είναι μπροστά δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή της εκλογής της νέας ηγεσίας και τον τρόπου που κινήθηκε μετά έχει εισέλθει σε μια φάση πλήρους πυρηνικής ολοκληρωτικής μετάλλαξης. Έκανα μια επιλογή να μην έχω πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη νέα ΚΟ αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαι εκεί», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Δ ημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA: Προβάδισμα η ΝΔ – Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η ΝΔ επιβεβαιώνει την κυριαρχία της με 30,5 στην πρόθεση ψήφου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στην τρίτη θέση με 10,2 ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως εδραιώνεται στη δεύτερη θέση με 12,2.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 9,2, Σπαρτιάτες με 3 Ελληνική λύση με 4,6 νίκη με 2,7 Πλεύση Ελευθερίας με 2,7 ΜέΡΑ25 με 2,2 ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 9,3 %.

Στην εκτίμηση ψήφο η ΝΔ συγκεντρώνει 38,2% ο ΣΥΡΙΖΑ 12,7 και το ΠΑΣΟΚ 15,3.% Ακολουθούν ΚΚΕ με 11,5, Σπαρτιάτες με 3,8 Ελληνική λύση με 5,7, Νίκη με 3,3, Πλεύση ελευθέριας με 3,4 και ΜέΡΑ25 με 2,8%

Αισιοδοξία και υψηλοί στόχοι αλλά όχι πανηγύρια για τις δημοσκοπήσεις ήταν το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει έναν νέο πολιτικό κύκλο.

«Αυτή τη στιγμή και ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει και το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει. Αν συνεχίσουμε με χαμηλούς τόνους στην κοινωνία για να δείξουμε ότι μπροστά σε αυτό που εξελίσσεται υπάρχει ένα κόμμα χρήσιμο σοβαρό που ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα του ελληνικού λαού και έχει μια σοβαρή θέση για τα γεωπολιτικά ζητήματα, εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Metron Analysis πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεύτερος ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Δημήτρης Νάτσιος και ο Βασίλης Στίγκας.


Πηγή