Η νεαρή φοιτήτρια παρασύρθηκε από το όχημα που οδηγούσε ο 28χρονος— για το οποίο μάρτυρες κατέθεσαν ότι ήταν πειραγμένο και έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα— στις 22 Νοεμβρίου του 2022 και άφησε την τελευταία της πνοή στις 27 του ίδιου μήνα. Η οικογένειά της, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής, προχώρησε σε δωρεά των οργάνων της.

O 28χρονος που κρατείται προσωρινά στις φυλακές Νιγρίτας, κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

«Δεν ήταν σταματημένη, προχωρούσε. Δεν την είδα παρά μόνο όταν βγήκε μπροστά μου», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Όπως είπε, έφυγε από το σημείο καθώς τρόμαξε και δεν ήξερε πώς να συμπεριφερθεί. Ωστόσο, ομολόγησε πως τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα έψαχνε τρόπο να κρυφτεί και γι’ αυτό πήγε το αυτοκίνητο στο Σέιχ Σου και προσπάθησε να βγάλει τος πινακίδες.

Για το επίμαχο αυτοκίνητο σημείωσε πως το είχε από τις 17 Νοεμβρίου, χωρίς όμως να το έχει αγοράσει ακόμα.

«Δεν ήξερα ότι ήταν πειραγμένο, δεν γνωρίζω από αυτοκίνητα. Καταλάβαινα όμως ότι έχει κάτι από τον θόρυβο», ανέφερε.

Το δικαστήριο διέκοψε ώστε να συνεδριάσει με σκοπό να βγει η απόφαση σχετικά με την  ενοχή του. Κατά την αγόρευσή της η Εισαγγελέας δεν φάνηκε να πείθεται καθώς είπε πως ο 28χρονος θα πρέπει να έτρεχε πιο γρήγορα.


Πηγή