Παρουσία υπουργών, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων της αγοράς της πληροφορικής διεξήχθη σήμερα στη Θεσσαλονίκη η ημερίδα «Ψηφιακή στρατηγική στην Τοπική αυτοδιοίκηση με ορόσημο το 2030» που γίνεται στα πλαίσια του 15ου φόρουμ που διοργανώνει η εταιρεία λογισμικών OTS με θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

«Έχουν γίνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να συντονιστούμε οι περιφερειάρχες μεταξύ μας να αποκτήσουμε κοινό βηματισμό σε πάρα πολλά ζητήματα, γιατί έχουμε τη δυνατότητα μέσα από εργαλεία και χρηματοδοτικά πρωτόκολλα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά προς όφελος των πολιτών», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και η διασύνδεση των υπηρεσιών του δημοσίου που θα πατάξει το τέρας της γραφειοκρατίας και θα κάνει καλύτερη και πιο εύκολή τη ζωή των πολιτών μπήκαν στο μικροσκόπιο της συζήτησης.

«Περίπου 320 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ την ώρα αυτή τρέχουνε για να κάνουμε δήμους πιο ψηφιακούς, δήμους, πιο σύγχρονους, πιο αποτελεσματικούς. Θα πρέπει όλο το οικοσύστημα της πληροφορικής να βοηθήσει την αυτοδιοίκηση και η αυτοδιοικηθει να θέλει να βοηθηθεί», είπε ο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Τώρα είμαστε σε μία εποχή που ενώ μιλάμε για τεχνητή νοημοσύνη, ακόμα σχεδιάζουμε την ψηφιακή μετάβαση. Εν πάση περιπτώσει η ψηφιακή Θεσσαλονίκη είναι αδήριτη ανάγκη να γίνει χθες. Νομίζω είμαστε έτοιμοι σε αυτή την κατεύθυνση να δουλέψουμε», είπε ο Στέλιος Αγγελούδης, νεοκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Την ημερίδα της OTS συντόνισε η δημοσιογράφος του MEGA Γωγώ Μπαλή, ενώ η Alter Ego Media και το City Hub ήταν οι χορηγοί επικοινωνίας του τριήμερου 15ου φόρουμ της OTS.


Πηγή