Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης μπήκαν στο μικροσκόπιο της ημερίδας «Ψηφιακή στρατηγική στην Τοπική αυτοδιοίκηση με ορόσημο το 2030» που έγινε στο πλαίσιο του 15ου Foum που διοργανώνει η εταιρεία λογισμικών OTS με θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

«Το τέλος διαμονής επιτρέπεται να το παίρνει το κράτος; Το κράτος δηλαδή διαχειρίζεται τα αποκρίματα του επισκέπτη; Το κυκλοφοριακό που σωρεύεται; Την κατανάλωση του φυσικού πόρου; Το κράτος; Είμαστε οι μοναδική χώρα στον κόσμο;», τόνισε ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης.

Προβλήματα που αφορούν τη γραφειοκρατία, την υποστελέχωση υπηρεσιών, την απαραίτητη ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού και τον εκσυγχρονισμό της δημοσίας διοίκησης στο σύνολο της που θα λύσει τα χέρια των δήμων μπήκαν στη συζήτηση.

«Πείτε μου εσείς ποιος ξέρει την έννοια της καινοτομίας της ψηφιακής μετάβασης στο τμήμα στο τμήμα των υπηρεσιών στην ηλικία μου είναι ο μέσος όρος των εργαζομένων 55 χρονών δηλαδή και πάνω έχουν να γίνουν προσλήψεις από.. ποτέ! Δεν έρχονται νέα μυαλά νέα παιδιά που έχουν παραστάσεις να έχουν γνώσεις την σύγχρονη τεχνολογία και προσπαθούμε άνθρωποι μεταξύ μας που δεν έχουμε το γνωστικό αντικείμενο να κάνουμε όλα αυτά», υπογράμμισε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

«Από τους 322 δήμους, από τους 315 μάλλον για τους οποίους έχει δεσμευτεί η χρηματοδότηση των 222.000.000 ευρώ το δικαίωμα να προχωρήσουνε τις διαδικασίες της δημοπράτησης το έχουν πάρει μόνο 2», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Χορηγός της του 15ου Forum της OTS που αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό ήταν η Alter Ego Media και η City Hub.


Πηγή