«Κόκκινο πανί» εξακολουθεί να είναι για τους ελεύθερους επαγγελματίες παρά τις βελτιώσεις, το φορολογικό νομοσχέδιο που ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Οι οδηγοί ταξί, ήδη έχουν προκηρύξει δύο 48ωρες απεργίες. Από τα ξημερώματα της Δευτέρας σηκώνουν χειρόφρενο και μέχρι την Παρασκευή δεν θα κυκλοφορούν στους δρόμους.

Στο επίκεντρο και η αποχή διαρκείας των δικηγόρων όλης της χώρας.

Όπως προβλέπεται όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες από το νέο έτος θα φορολογούνται με βάση τεκμαρτό εισόδημα, το οποίο επαναπροσδιορίζεται ανά τρία χρόνια εργασίας.

Έτσι, όσοι έχουν συμπληρώσει 6 έτη εργασίας θα φορολογούνται για εισόδημα 10.920 ευρώ, πληρώνοντας φόρο 1102 ευρώ, ποσά που θα αυξάνονται ανά τριετία με ταβάνι τον φόρο 1823 ευρώ για τεκμαρτό εισόδημα 14.196 ευρώ για όσους εργάζονται από 12 χρόνια και πάνω.

Μέτρο που οι ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούν οριζόντιο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των επιμέρους κλάδων.

Στο πλαίσιο της μάχης κατά της φοροδιαφυγής, επεκτείνεται από την αρχή του ερχόμενου έτους και η υποχρεωτική λειτουργία POS σε όλους τους κλάδους, όπως:

– Παραγωγοί λαϊκών αγορών

– Περιπτερούχοι

– Ψιλικά – παντοπωλεία

– Πάγκοι σε πανηγύρια

– Θέατρα – κινηματογράφοι – συναυλίες

– Ιδιοκτήτες ταξί

Την ερχόμενη Τρίτη, στη μία το μεσημέρι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, με τη συμμετοχή δικηγόρων, πολιτικών μηχανικών, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, βιοτεχνών, οδοντιάτρων και πολλών ακόμη κλάδων που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα. θα συμμετέχουν και αυτοκινητιστές ενώ οι οδηγοί ΤΑΞΙ θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία


Πηγή