Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συνεχίζει την αυτοψία στα ρέματα της Αττικής.

Αυτή τη φορά βρέθηκε στο ρέμα Χαλανδρίου. Όπως έχει τονίσει η πρόληψη είναι ένα δυνατό όπλο στην φαρέτρα της πολιτείας ενάντια στην κλιματική κρίση.

Ο υπουργός έδωσε τα συγχαρητήρια του για τα αντανακλαστικά της Περιφέρειας, που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να ολοκληρώσει τον καθαρισμό

«Από ό,τι πληροφορήθηκα είναι σε μήκος 4,5 χλμ, από εδώ μέχρι το Σισμανόγλειο. Είναι σημαντικό έργο γιατί είναι μέσα στον αστικό ιστό και δείχνει ότι όταν θέλουμε, μπορούμε. Κι επειδή για εμάς η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ’ όλα, με ικανοποίηση βλέπουμε ότι το ρέμα είναι καθαρό και παρότι έβρεξε, κι ενδεχομένως θα μπορούσε να φέρει φερτά υλικά ή να δημιουργηθούν προβλήματα, αυτό δεν έγινε», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σχέδιο πρόληψης για πιθανές χιονοπτώσεις καταρτίζει η Πολιτική Προστασία

Την Δευτέρα ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας μαζί με την περιφέρεια θα συναντήσουν δήμους των βορείων προαστίων ώστε να συζητήσουν σχέδιο πρόληψης για πιθανές χιονοπτώσεις.

«Αυτή είναι η δουλειά μας και η αποστολή μας, ερχόμαστε πιο νωρίς από το πρόβλημα και προσπαθούμε να συντονίσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε αυτό να αντιμετωπιστεί», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Το σχέδιο πρόληψης θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.


Πηγή