Σύμφωνα με το datajournalists που έφερε στο φως καταγγελίες απόφοιτων από ιδιωτικό κολλέγιο, οι τίτλοι σπουδών τους δεν ήταν αναγνωρισμένοι στη χώρα μας.

Σε εκπομπή του one ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Τριάντης αποκαλύπτει το μέγεθος του σκανδάλου.

«Ήταν ένα τμήμα που είχε 4ετη φοίτηση σε συνεργασία με ένα πανεπιστήμιο της Βρετανίας, εκ των οποίων μπορούσες να ασκήσεις υποτίθεται τα επαγγελματικά δικαιώματα του νοσηλευτή».

Οικογένειες που πλήρωσαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους έστειλαν εξώδικο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και καταγγέλλουν πως δεν είχαν ενημερωθεί ποτέ ότι τα πτυχία δεν θα είχαν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

«Σαν να μην έχεις σπουδάσει. Αυτοί λοιπόν σπουδάσανε, πληρώσαν κάποια χρήματα από 15-20.000€ αρκετά χρήματα. Τους είπαν ότι δεν είναι αναγνωρισμένο με βάση το προεδρικό διάταγμα του 2010».

Η απάντηση που πήραν οι απόφοιτοι του τμήματος της νοσηλευτικής από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι ότι το πτυχίο τους ούτε ισότιμο με ελληνικό τίτλο σπουδών είναι, αλλά ούτε και με ευρωπαϊκό τίτλο σπουδών.

«Υπάρχουν καταγγελίες για τμήματα «φαντάσματα», μαθητές «φαντάσματα», έτσι ώστε κάποιοι ιδιοκτήτες να παίρνουν επιχορηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από το Υπουργείο Παιδείας», είπε ο πρόεδρος ΟΪΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος.

Με δίδακτρα που φτάνουν μέχρι και τα 20.000€ οι απόφοιτοι του τμήματος νοσηλευτικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ζητάνε απαντήσεις.


Πηγή