Είναι η στιγμή που άνδρας της αστυνομίας δέχεται στο μηρό του ναυτική φωτοβολίδα από ομάδα αγνώστων κατά την διάρκεια επεισοδίων στο Ρέντη χθες αργά το βράδυ.

Ο αστυνομικός πέφτει στο έδαφος και σφαδάζει από τους πόνους.

Η ναυτική φωτοβολίδα – που ως γνωστόν δεν σβήνει – μένει για ώρα μέσα στον μηρό του άνδρα και συνέχιζε να καίει, προκαλώντας του μεγάλη ζημιά. Τα επεισόδια ξέσπασαν σε απόσταση έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναΐκού.

Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που βρέθηκαν στο σημείο επέτρεψαν να αποχωρήσουν έξω από το γήπεδο όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, ενώ κράτησε για πολλές ώρες μέσα τους άνδρες, οι οποίοι ήταν εκατοντάδες.

Λίγη ώρα αργότερα, ο 31χρονος αστυνομικός πέρασε την πόρτα του νοσοκομείου σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, περίπου στις 11 ξεκίνησε η διαδικασία της ανάνηψης, αφού όταν έφθασε στο νοσοκομείο, ο ίδιος δεν είχε τις αισθήσεις του. Είκοσι πέντε λεπτά αργότερα υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και μετά από 10 λεπτά επανήλθε.

Στην συνέχεια ακολούθησε μία πολύωρη επέμβαση, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και αφαιρέθηκαν υπολείμματα της ναυτική φωτοβολίδας από το πόδι του αστυνομικού.

Ο ασθενής σε βαριά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου εκεί όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.

Εσπευσμένα μετέβη στο Γενικό Κρατικό Νικαίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο αστυνομικός μας δέχθηκε δολοφονική επίθεση. Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό του δράστη, μέχρι τις 6 το πρωί, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 424 προσαγωγές ατόμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών.

Μάλιστα, από τις πρώτες πρωινές ώρες εκατοντάδες γονείς, συγγενείς και φίλοι των προσαχθέντων είναι συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο, καθώς περιμένουν να δουν ποιες θα είναι οι εξελίξεις.


Πηγή