Γυμνοί & πεσμένοι στον δρόμο

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μαζικές συλλήψεις Παλαιστινίων στην Γάζα. Δεκάδες άνδρες, με τα εσώρουχά τους, γονατισμένοι με τα μάτια δεμένα και αργότερα στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Όπως λέει ο ισραηλινός στρατός είναι άνδρες της Χαμάς που έχουν παραδοθεί.

Ανελέητο σφυροκόπημα

Το Ισραήλ δεν σταματά να σφυροκοπά τη Γάζα. Η περιοχή δεν έχει ηλεκτρικό, το φαγητό έχει τελειώσει, η τεράστια ανθρωπιστική κρίση πλησιάζει. 21 νοσοκομεία έχουν κλείσει από την αρχή του πολέμου σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. 58 ασθενοφόρα έχουν καταστραφεί, 287 γιατροί και νοσηλευτές έχουν σκοτωθεί.

«Οι υποδομές υγείας έχουν γονατίσει, σχεδόν καταρρέουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σχεδόν καταρρέουν», αναφέρει εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

«Αναγνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για το Ισραήλ να αντιμετωπίσει έναν τρομοκράτη που επίτηδες ενσωματώνεται με αμάχους. Αλλά από την άλλη, το Ισραήλ έχει την υποχρέωση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατέψει αμάχους και να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια», τόνισε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Οι ελπίδες για μια έστω και προσωρινή κατάπαυση του πυρός εξανεμίζονται.

Εξτρεμιστές της Χαμάς κρύβονται από Ισραηλινούς στρατιώτες σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Γάζα κατά τη διάρκεια μαχών. Προσπαθούν να τους στοχεύσουν πίσω από μισογκρεμισμένους τοίχους. Η κάμερα που έφερε επάνω ένοπλος της οργάνωσης, έπεσε στα χέρια ισραηλινών στρατιωτών μετά την εξόντωσή του.


Πηγή