Όσον αφορά στις αερομαχίες μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας στο Αιγαίο, είπαμε: «Ας κλείσουμε αυτή τη σελίδα και ας το τελειώσουμε».

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε ακόμα και για τις προοπτικές συνεργασίας στο ενεργειακό κομμάτι, κάνοντας λόγο ακόμα και για «πυρηνική συνεργασία».

«Προσπαθούμε να αναπτύξουμε και να επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία όχι μόνο στον τομέα της ενέργειας αλλά και σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής ενέργειας. Για παράδειγμα, μπορούμε να παράσχουμε πόρους στην Ελλάδα από την ενέργεια του πυρηνικού μας σταθμού που θα κατασκευαστεί στη Σινώπη».

«Χαμογελούν» τα τουρκικά μέσα

«Η νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας άνοιξε με την ιστορικής σημασίας επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως «δεν υπάρχει ζήτημα μεταξύ μας το οποίο δεν μπορεί να λυθεί». Και από τον Μητσοτάκη ήρθε η δήλωση πως «αποφασίσαμε να ξαναζωντανέψουμε τις σχέσεις μας». Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να συναντιούνται τουλάχιστον μια φορά κάθε χρόνο. Ήρθε και ένα ευχάριστο νέο για όσους Τούρκους θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα», αναφέρει το Show TV.

Τα τουρκικά μέσα με χαρά υποδέχονται τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την αλλαγή στάσης της Τούρκου προέδρου.

«Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει μια διπλωματική προσέγγιση για τις σχέσεις με την Ελλάδα. Όπως λέει σαν γείτονες Τουρκία και Ελλάδα μπορούν να δεσμευτούν σε έναν διάλογο χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο ο ένας τα συμφέροντα του άλλου», ανέφερε Ο Ασλί Ατμπάς, δημοσιογράφος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα σημερινά πρωτοσέλιδα με αναφορές στην συνθήκη της Λωζάνης αλλά και στην νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Τελικά πήγε μέρα»

Δεν λείπουν όμως και τα αντιπολιτευόμενα τουρκικά μέσα που καυτηριάζουν την αλλαγή στάσης απέναντι στην Ελλάδα. Τον κατηγορούν ότι υπέκυψε στις προτιμήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και αντί για … νύχτα ήρθε μέρα στην Ελλάδα.

«O Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο παρελθόν είχε πει σκληρά λόγια σχετικά με τον Μητσοτάκη. Ο Ερντογάν έλεγε πως «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά» αλλά μετά από 6 χρόνια πήγε στην Αθήνα μετά από πρόσκληση και τα μηνύματά του ήταν πιο ήπια» σημείωσε το SOZCU TV.


Πηγή