Η δίωξη που τού απαγγέλθηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, πράξη για την οποία καλείται να απολογηθεί σε ανακριτή και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του 37χρονου.

«Είμαι βαθιά συντετριμμένος. Εκφράζω την βαθιά λύπη μου για τον θάνατο της Ελισάβετ. Στην αυλή του σπιτιού μου έχω ψηλή περίφραξη δύο μέτρων. Η πόρτα ήταν κλειστή. Τα σκυλιά είναι τσομπανόσκυλα πολύ φιλικά, εκπαιδευμένα επιβλέποντα και προστατευμένα. Δεν κυκλοφόρησαν ποτέ ελεύθερα και χωρίς εγώ να το αντιληφθώ άνοιξαν μια μικρή τρύπα στο πλάι σε αθέατη σημείο χαμηλά διαμέτρου 30 εκατοστών που το διαπίστωσε και η αστυνομία και διέφυγαν χωρίς να το αντιληφθώ. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο 37χρονος κατηγορούμενος.

Το χρονικό

Το περιστατικό της «φρίκης» σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν τα τρία σκυλιά ξέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού της γυναίκας που πραγματοποιούσε εργασίες, της επιτέθηκαν και την τραυμάτισαν θανάσιμα.

Η κοινωνία της Νεοχωρούδας είναι συγκλονισμένη. Όπως λένε οι κάτοικοι, δεν ήταν η πρώτη φορά που ήρθαν αντιμέτωποι με την αγριότητα των σκυλιών.

Κοντά στη γυναίκα ο κηπουρός, που δυστυχώς δεν αντηλήφθη τη μάχη της με τα άγρια ζώα. Συγκλονίζει και ο πρώην σύζυγός της. «Την κατασπάραξαν μπροστά στα παιδιά μας», λέει.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να διαπιστώνουν τον θάνατό της.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 37χρονου ιδιοκτήτη, τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα και δεν είχαν επιθετική συμπεριφορά.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, ήταν ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος. Μέσα από την δράση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στήριζε ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα, ενώ στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος.


Πηγή