Η μεγάλη έρευνα και η κορύφωση της αγωνίας

Ο 18χρονος που το πρωί ζήτησε και πήρε αναβολή για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη υποστηρίζει ότι έριξε ναυτική φωτοβολίδα για πρώτη φορά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Ανέφερε πως ήθελε να την εκτοξεύσει στον αέρα. Πλέον τονίζει πως δεν είναι σίγουρος πως η δική του χτύπησε τον αστυνομικό, καθώς όπως ανέφερε εκείνη την ώρα εκτοξεύτηκε άλλη μία και δηλώνει μη οργανωμένος οπαδός.

«Δεν είμαι οργανωμένος οπαδός. Δεν είχα συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια και δεν είχα συλληφθεί ποτέ στο παρελθόν. Δεν ήθελα να συμβεί αυτό που έγινε».

Οι αστυνομικοί που χθες τον συνέλαβαν στο σπίτι του διαπίστωσαν πως είχε πλύνει τα ρούχα που φορούσε τη νύχτα των επεισοδίων για να σβήσει τα ίχνη του, ότι είχε πετάξει την κάρτα sim του κινητού του τηλεφώνου, χωρίς να έχει πει το παραμικρό σε κανέναν, για την δική του εμπλοκή στην άγρια επίθεση.

Πλέον μπορεί να αμφισβητεί πως η δική του ναυτική φωτοβολίδα έπληξε τον 31ος ετών αστυνομικό, όμως κατά τη διάρκεια της ομολογίας του, είχε αναφέρει σε αστυνομικούς:

«Τον χτύπησα και τον είδα να γονατίζει».

Συγγενείς του αστυνομικού μιλούν στο Live News

Όλα αυτά για τους στενούς συγγενείς του τραυματισμένου αστυνομικού έχουν αυτή την ώρα μικρή σημασία.

«Και να τον έπιασαν το δικό μου παλικάρι είναι ξάπλα», δήλωσε ο παππούς του.

Όλοι τους αγωνιούν. Μιλούν στο Live News για τη μάχη που δίνει ο δικός τους άνθρωπος και για τις προσευχές που κάνουν, για να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

«Πέρα από προσευχή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο», ανέφερε ξαδέλφη του αστυνομικού.

O άτυχος αστυνομικός νοσηλεύεται για τέταρτο 24ωρο διασωληνωμένος σε εντατική, με την κατάστασή του, να χαρακτηρίζεται ως σταθερά κρίσιμη από τους γιατρούς.

«Παρουσίασε μία μικρή βελτίωση. Έχουμε ένα θετικό το ότι μπόρεσαν να σταματήσουν την αιμορραγία», σημείωσε η ξαδέλφη του αστυνομικού στο Live News.

Οι γιατροί κατάφεραν να περιορίσουν την αιμορραγία και χθες ήταν η πρώτη μέρα που δεν του χορηγήθηκε φιάλη αίματος.

Στόχος των γιατρών είναι να αποφευχθεί η οποιαδήποτε μόλυνση στο τραύμα, που θα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

«Τι να πω τώρα ότι είναι άδικο; Ότι η κοινωνία δεν κάνει τίποτα για αυτό; Γιατί έτσι είναι», υπογράμμισε η ξαδέλφη του αστυνομικού.

Όπως ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας που εκπροσωπεί τον 18χρονο, για την υγεία του αστυνομικού, ρωτάει καθημερινά και ο πελάτης του, που όπως λέει ο δικηγόρος είναι μετανιωμένος.

Στο στόχαστρο ο καθοδηγητής των επεισοδίων

Προτεραιότητα για τους αστυνομικούς είναι η σύλληψη του καθοδηγητή των επεισοδίων.

Πρόκειται για άτομο ηλικίας 35 έως 40 ετών, που έχει απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν. Φέρεται να εξόπλισε τους δράστες και να έδωσε το σύνθημα για την επίθεση. Με την πρώτη μολότοφ να φεύγει από τα δικά του χέρια.

Αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών και του τμήματος Αθλητικής βίας που συντονίζουν τις έρευνες αισιοδοξούν πως σύντομα θα έχουν συλληφθεί τόσο ο καθοδηγητής όσο και οι υπόλοιποι κουκουλοφόροι, που πήραν μέρος στα επεισόδια και διέφυγαν.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου 18 ατόμων ζήτησε ο εισαγγελέας

Μετά από εισαγγελική εντολή έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου για 18 άτομα, με τους αστυνομικούς να ετοιμάζονται για νέα εντάλματα σύλληψης και να εστιάζουν σε πέντε νεαρούς που αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα, μετά τις προσαγωγές τους.

Στόχος των αστυνομικών είναι να διαπιστώσουν με ποιους μίλησε ο 18χρονος που έχει ομολογήσει, τόσο πριν όσο και μετά την εγκληματική επίθεση στου Ρέντη.

Οι έρευνες «τρέχουν», ο 18χρονος κρατείται και θα απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη για όλα όσα του καταλογίζονται, με τις σκέψεις όλων να βρίσκονται στο πλευρό της οικογένειας του άτυχου αστυνομικού, που δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.


Πηγή