Εν αναμονή του νέου νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, που έχει δεσμευτεί μεν η κυβέρνηση να φέρει στο κοινοβούλιο, υπάρχουν όμως αντιρρήσεις, από κορυφαίους υπουργούς, όπως ο Μάκης Βορίδης και ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άνοιξε τα χαρτιά του και ξεκαθάρισε τη θέση της εκκλησίας.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε: «Η εκκλησία πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να του πούμε να ζήσει έτσι ή έτσι. Δεν θα του επιτρέψουμε όμως να αλλάξει τη σύνθεση της κοινωνίας. Εσείς έχετε μία μαμά αυτό τι θα έχει. Θα έχει δυο μπαμπάδες δυο μαμάδες. Την ελευθερία τη σεβόμαστε. Εγώ πρώτος. Να αλλάξει τον τρόπο ζωής όχι. Το θέμα της τεκνοθεσίας σας ενοχλεί και όχι της συμβίωσης. Εμένα προσωπικά».

Ο Αρχιεπίσκοπος μάλιστα εξερχόμενος από την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, δεν δίστασε να απαντήσει σε ερώτηση για τον γάμο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην Αμερική, αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

-Δημοσιογράφος: Ποια είναι η γνώμη σας για τον κύριο Κασσελάκη που παντρεύτηκε κιόλας πρόσφατα στην Αμερική;

-Αρχιεπίσκοπος: Α, άσε τον καημένο κι αυτόν

-Δημοσιογράφος: Ποια η γνώμη σας για το νομοσχέδιο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών

-Αρχιεπίσκοπος: Άμα δεν το διαβάσω. Περιμένουμε να το διαβάσουμε

-Αρχιεπίσκοπος: Εσύ αν ήσουν ερωτευμένος με άντρα, θα τον παντρευόσουν;

-Δημοσιογράφος: Ναι, αν ήμουν ερωτευμένος, θα παντρευόμουν

Αρχιεπίσκοπος: E, εγώ δεν θα παντρευόμουν

Από την πλευρά του πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης στο ενδεχόμενο νομοθέτησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών χωρίς όμως το δικαίωμα στην τεκνοθεσία κάνει λόγο για μισή ισότητα.

«Μετά τις ευρωεκλογές λέει τώρα ότι θα το φέρει ο κ. Μητσοτάκης. Πώς βλέπεις ένα συνάνθρωπο υποδεέστερο μέχρι να σου είναι ωφέλιμο πολιτικά. Ισότητα σημαίνει ισότητα, δεν σημαίνει μισή ισότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να θέσει και θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν το νομοσχέδιο πάει στη Βουλή.

«Προφανώς και πρέπει να την ψηφίσουν οι βουλευτές, είναι φρέσκο ζήτημα στην κοινωνία και εγώ ”σπάω” πολλά ταμπού».

Το θέμα πάντως προκαλεί εντάσεις και στην βουλή.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος της Ελληνικής Λύσης δήλωσε: «Χαιρετίζω τις δηλώσεις Ιερώνυμου. Γάμος ομοφυλόφιλων. Το πήρατε πίσω. Είπε η εκκλησία άλλο η επιλογή άλλο η τεκνοθεσία. Θα κάνουμε μάχη γι’ αυτό. Το παιδ θέλει μπαμπά και μαμά, θέλει πατέρα και μητέρα. Δεν πάει έτσι η κοινωνία».

«Ενοχλεί γιατί είμαστε κατά του γάμου ομοφυλοφίλων! Πώς θα τοποθετηθείτε σε αυτό; Είμαστε αντιπρόσωποι του λαού που μένει προσηλωμένος στη παράδοση και σέβεται όπως την οικογένεια, μέριμνα για προστασία αθώων παιδιών. Αν το ψηφίσετε πως θα συμβιβάσετε με συνείδησή σας;», σχολίασε ο Δημήτρης Νατσιός, πρόεδρος του κόμματος Νίκη.

Και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να του απαντά: «Στη φωνή σας δεν ακούω αγάπη αλληλεγγύη σε ένα μικρό παιδί που είναι γκέι και του κάνουν bullying στο σχολείο».

Ο Αρχιεπίσκοπος ωστόσο τόνισε πως η επίσημα η θέση της Εκκλησίας θα διατυπωθεί μετά από σύγκληση της Ιεραρχίας και αφού το νομοσχέδιο δοθεί στην δημοσιότητα.


Πηγή