Το ρολόι από την κάμερα ασφαλείας καταστήματος στην οδό Ιάκχου στο Γκάζι δείχνει 06:58, το πρωινό του Σαββάτου. Από το σκουρόχρωμο τζιπ που έχει κλείσει το δρόμο, κατεβαίνουν οι δύο κακοποιοί και κινούνται αργά προς την παρέα των Κρητικών.

Φαίνεται να υπάρχει ένας έντονος διάλογος, χωρίς να μπορεί να αποσαφηνιστεί ποια ήταν η αφορμή που έκανε του δυο νονούς της νύχτας να κινηθούν απειλητικά προς τους νεαρούς άνδρες.

Οι δυο κακοποιοί φτάνουν πρόσωπο με πρόσωπο με την παρέα των Κρητικών. Τρεις από αυτούς αποσπούνται από τους υπολοίπους, με τον έναν από τους δυο δράστες να χτυπά στο πρόσωπο έναν από τους νεαρούς. Ταυτόχρονα ο συνεργός του έχει βγάλει πιστόλι και το κρατά στο δεξί του χέρι.

Ενώ ο ένας από τους Κρητικούς προσπαθεί να αμυνθεί, o «πιστολέρο», με την κοντομάνικη μπλούζα, σηκώνει το χέρι και πυροβολεί προς την πλευρά του στο κεφάλι. Δεν σταματάει όμως εκεί. Πυροβολεί πισώπλατα τον 33χρονο, ο οποίος σωριάζεται στο έδαφος. Με δυο ακόμη πυροβολισμούς τραυματίζει ακόμη ένα άτομο της παρέας.

Ρίχνει τέσσερις σφαίρες μέσα σε 40 δευτερόλεπτα και στις 06:59 επιστρέφει μαζί με τον συνεργό του στο αυτοκίνητο, για να φύγουν ανενόχλητοι από το σημείο.

Κόσμος παντού, αστυνομία πουθενά

Όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια περαστικών και θαμώνων καταστημάτων σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της νυχτερινής Αθήνας.

Οι δράστες άφησαν το αυτοκίνητο επιδεικτικά μέσα στη μέση του δρόμου, με τους οδηγούς τριών οχημάτων να παραμένουν «κολλημένοι» και να παρακολουθούν έντρομοι τη σκηνή των πυροβολισμών.

Πολύς ο κόσμος ήταν και στα πεζοδρόμια, στις δύο πλευρές της Ιάκχου, αφού καταστήματα ήταν ακόμη ανοιχτά και από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος.

Πουθενά, ωστόσο, δεν υπήρχε αστυνομία, με αποτέλεσμα οι δύο κακοποιοί να κλείσουν το δρόμο, να τραβήξουν όπλο και αμέσως μετά να φύγουν ανενόχλητοι από την περιοχή, έχοντας τραυματίσει σοβαρά τους τρεις νεαρούς.

Στα ίχνη των δραστών

Τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα καταστήματος, μαζί με βιντεοληπτικό υλικό από άλλες κάμερες ασφαλείας της περιοχής μελετούν οι αρχές, για να φτάσουν στα ίχνη των δραστών της επίθεσης.

Η αστυνομία έχει καταλήξει ότι τόσο ο «πιστολέρο» όσο και ο συνεργός του είναι σεσημασμένοι.

Το προφίλ και το παρελθόν των δραστών

Μέσα από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και του Τμήματος Εκβιαστών έχει προκύψει πως η δράστες της επίθεσξς έχουν ποινικό παρελθόν. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μέλη μίας σκληρής συμμορίας από την Αλβανία, με τα μέλη της να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας με πολυτελή αυτοκίνητα.

Οι δράστες φέρεται να εμπλέκονται με προστασία καταστημάτων, υποθέσεις ξυλοδαρμών, ενώ ο δράστης που πυροβόλησε τους τρεις Κρητικούς κυκλοφορεί ελεύθερος, έχοντας βαρύ οπλισμό.

Φόβος της ΕΛ.ΑΣ. είναι πως ο «πιστολέρο» της επίθεσης δεν προτίθεται να παραδοθεί και εικάζεται πως τη στιγμή της σύλληψής του θα είναι αποφασισμένος για όλα.

Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει και μία δολοφονία που σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε κατάστημα στα βόρεια προάστια, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει ενδείξεις μέσα από ανάλυση βίντεο πως το άτομο που προχώρησε στη δολοφονία του 40χρονου άντρα πριν από λίγους μήνες ίσως να είναι αυτός που πυροβόλησε κατά των τριών Κρητικών.

Επισημαίνεται πως τότε ο δράστης της δολοφονίας δεν είχε συλληφθεί και είχε διαφύγει στην Αλβανία.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 33χρονος

Μάχη με τη ζωή του δίνει ο 33χρονος άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά από τους πυροβολισμούς στο Γκάζι. Η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά κρίσιμη, και παραμένει για δεύτερη ημέρα σε ΜΕΘ, ενώ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Η οικογένεια του 33χρονου έχει ενημερωθεί από τους γιατρούς πως δεν έχει γίνει εφικτή η αφαίρεση της σφαίρας από το κεφάλι του τραυματία.

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται ο αδερφός του 33χρονου, ο οποίος βρίσκεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ ο τρίτος τραυματίας ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

«Δεν τους γνωρίζαμε ούτε είχαμε καμία διαφορά μαζί τους. Καθόμασταν σε ένα μαγαζί στην περιοχή του Γκάζι όταν πέρασε ένα ανθρακί τζιπ με ταχύτητα, πάτησε σε μία λακκούβα και μας έριξε λασπόνερα. Αντιδράσαμε φωνάζοντας «ε, τι κάνεις;». Δεν κάναμε κάποια άλλη κίνηση που να «προκαλέσει» τον θυμό του οδηγού και του συνοδηγού του αυτοκινήτου», είπε και συνέχισε:

«Λίγα μέτρα αργότερα το τζιπ σταμάτησε, κατέβηκαν οι δύο άγνωστοι προς εμάς άντρες και μας ζήτησαν τον λόγο, υποστηρίζοντας πως τους βρίσαμε. Αντιδράσαμε ξανά και τότε ο ένας έβγαλε όπλο και μας πυροβόλησε».


Πηγή