Φιλόζωοι από κάθε γωνιά της χώρας συγκεντρώθηκαν στην Αράχωβα, για να διαμαρτυρηθούν για το βασανιστικό θάνατο του χάσκι, αλλά και για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί ο δράστης.

«Όχι στην συγκάλυψη» ήταν το σύνθημα της συγκέντρωσης, με τους συμμετέχοντες να κρατούν στα χέρια φωτογραφία του άτυχου Όλιβερ.

Μετά από 20 ημέρες ακόμα δεν έχει χυθεί φως στην υπόθεση. Ακόμα τα αίτια θανάτου του Όλιβερ παραμένουν άγνωστα. Του επιτέθηκε αγέλη σκύλων ή τα τραύματά του προκλήθηκαν από άνθρωπο;

Η πρώτη κτηνίατρος, που γνωμάτευσε κακοποίηση από άνθρωπο στον άτυχο σκύλο, ζήτησε μέσω αλληλογραφίας την επιστημονική άποψη καθηγητή κτηνιατρικής, ο οποίος μελετώντας τις φωτογραφίες από τα τραύματα του Όλιβερ, φέρεται να κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα.

«Θα σταθώ στην εκτίμηση των δυο επισυναπτόμενων εικόνων του σκύλου Όλιβερ, οι οποίες παραπέμπουν σε βίαιες (μηχανικές πιθανότερα) κακώσεις. […] Η θέση και φύση αυτών των αλλοιώσεων δεν συνάδουν με τυχαία τραύματα ή ατύχημα».

Η πλευρά του ιδιοκτήτη του χάσκι έχει σταθεί και σε αυτή τη φωτογραφία, το βράδυ πριν την εξαφάνιση του Όλιβερ, με έναν άνδρα να απεικονίζεται κοντά στον άτυχο σκύλο.

Από την αστυνομία ισχυρίζονται πως, με βάση τα βίντεο και τις μαρτυρίες, δεν φαίνεται να εμπλέκεται άνθρωπος στο θάνατο του Όλιβερ και πως είναι πιθανό αυτός να προήλθε από την επίθεση αγέλης σκύλων.


Πηγή