Ο ηλικιωμένος άνδρας επέστρεφε αμέριμνος στο σπίτι του, στην Αγία Ευφημία Κεφαλονιάς. Είναι ένας άνθρωπος που μένει μόνος του. Δεν περίμενε σε καμία περίπτωση αυτό που θα συναντούσε μόλις άνοιγε την πόρτα.

Ανιψιός του 73χρονου δήλωσε: «Συνταξιούχος άνθρωπος είναι. Γύρισε στο σπίτι του. Είχανε μπει μέσα αυτοί για να τον κλέψουνε. Με το που μπήκε μέσα, δεν πρόλαβε να ανάψει τα φώτα, του επιτέθηκαν κατευθείαν».

Συγγενείς του 73χρονου μιλάνε αποκλειστικά στο LIVE NEWS σε κατάσταση σοκ. Λένε πως ο ηλικιωμένος άνδρας παραλίγο σήμερα να ήταν νεκρός. Ο 25χρονος δράστης τον μαχαίρωσε πάνω από δέκα φορές σε όλο του το σώμα.

«Στην κοιλιακή χώρα, στον μηρό, στον αυχένα, στα πλευρά. (Ο θείος μου) Τον έπιασε και φοβήθηκε μην τον αναγνωρίσει μάλλον, έβγαλε το μαχαίρι και τον μαχαίρωνε. Του έριξε 12-13 μαχαιριές».

Ο 25χρονος είχε μπει μέσα στο σπίτι και έψαχνε για χρήματα όσο ο 18χρονος συνεργός του βρισκόταν απ έξω και φυλούσε τσίλιες. Μόλις μπήκε ο ηλικιωμένος στο σπίτι του ο 25χρονος άρχισε να τον μαχαιρώνει δίχως έλεος.

«Επειδή αντιστάθηκε και για να τον αφήσει, όσο τον κρατούσε του βάραγε μαχαιριές και όσο φώναζε ο θείος μου τόσο του βαράγανε μαχαιριές για να σταματήσει να φωνάζει. Δεν βρήκαν τίποτα μέσα στο σπίτι και μετά επέμεναν να του πάρουν ό,τι είχε πάνω του».

Ο 73χρονος δεν είχε χρήματα ούτε στο σπίτι αλλά ούτε μαζί του. Προσπάθησε να προστατευτεί αλλά μάταια. Ο 25χρονος τον εγκατέλειψε μέσα σε μία λίμνη αίματος και εξαφανίστηκε με τον 18χρονο συνεργό του.

«Συνταξιούχος άνθρωπος είναι. Τι χρήματα να έχει. Μπήκανε μέσα επειδή ζει μόνος του και δεν έχει συγγενείς, έχει μόνο εμάς που μένουμε πιο πάνω».

Ανιψιά του 73χρονοτυ δήλωσε: «Δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος να φοβάται. Ποτέ. Κάποιο παράθυρο άφησε ανοιχτό και έτσι μπήκανε μέσα».

Ο ηλικιωμένος βρήκε τη δύναμη να κάνει μερικά βήματα. Κατάφερε να βγει μέχρι τον δρόμο και να φωνάξει για βοήθεια. Μέσα σε λίγα λεπτά κατέρρευσε.

«Είναι σταθερή η κατάστασή του αλλά οι πληγές είναι πολλές και φοβούνται για καμία μόλυνση».

«Μιλούσαν με τον 73χρονο»

Οι δύο δράστες που έπεσαν στα χέρια των Αρχών ήταν γνωστοί στην περιοχή. Εργάζονταν περιστασιακά σε μία οικοδομή.

Μάλιστα, γνωρίζονταν προσωπικά με τον άτυχο 73χρονο που τελικά έγινε στόχος τους.

«Αυτά τα παιδιά είχαν έρθει από το καλοκαίρι και μετά εκεί στην περιοχή μας. Δουλεύανε εκεί οικοδομή. Γνωριζόντουσαν δηλαδή, βλεπόντουσαν. Ομολόγησε αυτός που τον μαχαίρωσε μου είπε η αστυνομία ότι είπε: ”περίμενα μέσα να τον ληστέψω, να του πάρω ό,τι είχε πάνω του’».

Αλβανικά Μέσα έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους και αναμένεται να απολογηθούν.

Ο ανιψιός του 73χρονου μιλώντας στο Live News ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε με τους γιατρούς τον ενημέρωσαν ότι τα επόμενα δύο 24ωρα είναι κρίσιμα για την κατάσταση του ηλικιωμένου.


Πηγή