Στη συνέχεια έκλεψε άλλα δυο αυτοκίνητα για να πέσει επάνω σε πεζούς, πριν τελικά συλληφθεί.

Μια 70χρονη γυναίκα έχασε την ζωή της. Πάνω από 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι σοβαρά. Ανάμεσα τους και πέντε παιδιά.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός δεύτερου άντρα, συγγενή του δράστη.

100 ημέρες αιχμαλωσίας

Το πρόσωπο της είναι συνώνυμο με τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου από την Χαμάς. Τώρα… 100 ημέρες αργότερα, η Νόα εμφανίζεται με δυο ακόμα ομήρους σε ένα βίντεο 37 δευτερόλεπτων της οργάνωσης.

Το βίντεο τελειώνει με το μήνυμα: «αύριο θα μάθετε για την τύχη των ομήρων».

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου όμως είναι αποφασισμένος:

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο χωρίς αμφιβολία: Πως πρέπει να κάνουμε αυτόν τον πόλεμο που θα διαρκέσει πολλούς μήνες. Άρα, σήμερα καταθέτουμε έναν προϋπολογισμό πολέμου», δήλωσε.

Φωτιά στα μέτωπα με Χεζμπολά και Χούθι

Στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο, ο ισραηλινός στρατός χτυπά ασταμάτητα θέσεις της Χεζμπολά.

Και ο ηγέτης της οργάνωσης που στηρίζει τους Χούθι, απειλεί Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ με αντίποινα για τις επιθέσεις στο έδαφος του Λιβάνου αλλά και την Υεμένη.

«Αν ο Μπάιντεν και αυτοί που είναι μαζί του πιστεύουν πως ο λαός της Υεμένης θα σταματήσει να υποστηρίζει την Γάζα στην Ερυθρά Θάλασσα, τότε είναι ανίδεοι», δήλωσε ο ηγέτης της Χεζμπολά, Χασάν Νασράλα.

Την ίδια ώρα, οι Χούθι ανεβάζουν βίντεο με ασκήσεις σιϊτών ανταρτών σε προσομοίωση Εβραϊκού οικισμού με έναν από αυτούς να πυροβολεί στο τέλος φωτογραφία του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.


Πηγή