Οι τρεις κόρες και συγγενείς του 50χρονου ξεσπούν σε κλάματα και χειροκροτήματα μετά το άκουσμα της απόφασης να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος ο πατέρας τους.

Μετά από διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή, ο 50χρονος που δολοφόνησε στο Βόλο τον 33χρονο κουνιάδο του και φερόμενο ως βιαστή της κόρης του, θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να εκδοθεί το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.

«Θέλω να εκφράσω τις απόλυτες ευχαριστίες μου, τόσο προς τον κ. ανακριτή που γνωμοδότησε υπέρ της παραμονής ως ελεύθερος και κοντά στα κοριτσάκια, τον κατηγορούμενο. Όμως, επειδή βασανίστηκε η κ. εισαγγελέας, θέλω να την ευχαριστήσω και την κ. εισαγγελέα για τον κόπο που έκανε γιατί βασανίστηκε πραγματικά», δήλωσε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του 50χρονου, η βασική υπερασπιστική γραμμή είναι πως δεν επρόκειτο για προμελετημένο έγκλημα αλλά όλα ήταν ένα ατύχημα.

Η διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή θα λυθεί εντός 5 ημερών, όπως προβλέπει ο νόμος, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Μέχρι τότε, ο κατηγορούμενος θα φιλοξενηθεί στο σπίτι της κόρης του στον Βόλο.

Αμίλητος, με το βλέμμα στο κενό έφτασε στο Δικαστικό μέγαρο Βόλου ο 50χρονος. Υποστήριξε πως ήθελε να κάνει τον κουνιάδο του να ομολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του και όχι να τον σκοτώσει.

«Με το που συναντηθήκαμε τον ρώτησα, δεν μου απάντησε αλλά με κοίταξε χαμογελώντας και άρχισε να έρχεται τρέχοντας προς τα πάνω μου. Μόλις με έφτασε τον χτύπησα με την κάνη στο πρόσωπο και έπεσε κάτω χωρίς να τραβήξω τη σκανδάλη. Μετά σηκώθηκε από κάτω, όρμησε πάνω μου και αφού άρπαξε το όπλο αρχίσαμε να παλεύουμε. Τότε ακούστηκε ένας πυροβολισμός και έπεσε κάτω νεκρός».

«Ο πατέρας μου έκλαιγε συνεχώς»

«Με παρενοχλούσε από τα 9 μου και στα 12 άρχισε ο βιασμός μου», είπε με τρεμάμενη φωνή η νεαρή κοπέλα για τον θείο της που φέρεται να την βίαζε και να της ζητούσε χρήματα για να μην δημοσιοποιήσει τα επίμαχα βίντεο.

«Ξεκίνησα να λέω στον πατέρα μου ότι κάποιος με παρενόχλησε όταν ήμουν 9 ετών και ότι ο βιασμός μου ξεκίνησε όταν ήμουν 12 ετών. Ξέσπασα σε κλάματα. Ο πατέρας μου με πήρε αγκαλιά. Αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και μου είπε ότι θα είναι δίπλα μου. Μου είπε να βρω το θάρρος να πάμε σε έναν δικηγόρο να το καταγγείλω».

Η 18χρονη έγραψε σε ένα τετράδιο όλα όσα συνέβησαν από την πρώτη σεξουαλική παρενόχληση. Την περασμένη Τρίτη ξέσπασε και αποκάλυψε στον πατέρα της το όνομα του κακοποιητή της.

«Ο πατέρας μου έκλαιγε συνεχώς και κατηγορούσε τον εαυτό του γι’ αυτό που μου συνέβη. Τον λυπήθηκα και του είπα ότι είναι ο αδερφός της μητριάς μου, της δεύτερης γυναίκας του. Με το που το άκουσε, συγκλονίστηκε. Τότε ήταν που επέμενε ακόμα περισσότερο να προχωρήσω στην καταγγελία. Του ζήτησα χρόνο να μιλήσω με την ψυχίατρο και φάνηκε να το δέχεται. Ήρθε στο σπίτι η καθηγήτριά μου που της είχα αναφέρει παλιότερα τι συνέβαινε αλλά όχι με λεπτομέρειες πριν από περίπου ένα χρόνο που τα είχα αναφέρει και στην αδερφή μου».

Η 18χρονη -σήμερα- κοπέλα, είναι φοιτήτρια της  Φιλοσοφικής. Ο πατέρας της  έδινε χρήματα για να πληρώνει το ενοίκιο του σπιτιού.

Την περασμένη Κυριακή, η σπιτονοικοκυρά της νεαρής φοιτήτριας ενημέρωσε τον πατέρα πως υπάρχει καθυστέρηση στο ενοίκιο και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης.

«Η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε»

Χαρακτηριστικά ο 50χρονος ανέφερε μεταξύ άλλων σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου: «Πήρα μαζί μου το όπλο, για να τον εκφοβίσω. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Ήθελα να παραδεχτεί, όσο έκανε στο παιδί μου και να τον παραδώσω στις αρχές. Κινήθηκε εναντίον μου, πιαστήκαμε στα χέρια και η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε».


Πηγή