Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαμε τις τελευταίες ημέρες ότι θα έρθει συντομότερα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο.

Είπε αυτό θα συμβεί στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη και εκτίμησε ότι στην ψηφοφορία στη Βουλή θα ψηφιστεί και θα γίνει νόμος του κράτους τις πρώτες 15 ημέρες του Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτά είναι σημαντικά θέματα για πολλούς ανθρώπους και γι’ αυτό οι βουλευτές της ΝΔ δεν θα ψηφίσουν με κομματική πειθαρχία, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να προστατευτούν τα δικαιώματα των παιδιών.

Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, ο ρόλος της Εκκλησίας είναι διακριτός και νομοθετεί η Βουλή.

«Το θέμα της ισότητας στο γάμο θα συζητηθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, θα εγκριθεί και έπειτα από μια περίοδο δημόσιας διαβούλευσης θα έρθει στη Βουλή και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος του κράτους μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου», είπε ο πρωθυπουργός.


Πηγή