Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, για το οποίο εξέφρασε την αντίθεσή του.

«Έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου ήμουν από τους πρώτους που είχα άποψη για το ζήτημα, θεωρώ ότι μπορεί να λυθεί στο πλαίσιο του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου. Κατέθεσα την άποψή μου από την πρώτη στιγμή. Ο πρωθυπουργός καταλαβαίνει ότι είναι ένα θέμα συνείδησης και μας δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούμε όπως ακριβώς μπορούμε να αξιολογήσουμε αυτό το νομοσχέδιο. Είπα πως θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο από τη στιγμή που υπάρχουν δομικές ενστάσεις γύρω από το ζήτημα αυτό. Αν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο για το ζήτημα αυτό θα είχα τις διατυπώσει και εκφράσει τις αντιρρήσεις μου. τώρα τέθηκε στον δημόσιο διάλογο, ο πρωθυπουργός έχει τη δική του θέση απέναντι στο ζήτημα, την κατέθεσε και εγώ πήρα δημόσια θέση όπως και άλλοι συνάδελφοι για το νομοσχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε πως, «δεν διανοούμαι για ποιον λόγο δεν μπορεί να στηριχθεί το νομοσχέδιο. Ωστόσο συζητάμε για ένα νομοσχέδιο που δεν υπάρχει, έχουν συζητήσει κάποια άρθρα σε κάποια φροντιστήρια στη ΝΔ, και όλοι οι άλλοι συζητάμε στο γενικό πλαίσιο. Εφόσον δεν κρύβει κάποια έκπληξη θεωρώ αυτονόητο ότι θα πρέπει να ψηφιστεί από όλους μας. Δεν καταλαβαίνουν όλοι σε ποιο κόμμα έχουν έρθει;».

Ο κ. Νικολάου – Αλαβάνος είπε: «δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένα θέμα πατρότητας ή μητρότητας να τίθεται ως ακροδεξιό ή οτιδήποτε. Είναι ένα ζήτημα που απορρέει από μία βιολογική πραγματικότητα. Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει το ΚΚΕ ότι δεν είναι ένα κόμμα που δεν είναι στις επάλξεις για τα κοινωνικά δικαιώματα. Έχουμε καταθέσει μια σειρά από ρυθμίσεις απλοποίησης, για ρατσιστικό μίσος, για δικαιώματα σε όλα ομόφυλα – ετερόφυλα ζευγάρια, διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας. Η συζήτηση αυτή είναι μία βαθιά αποπροσανατολιστική, γίνεται διαγωνισμός προοδευτικότητας – συντηρητικότητας. Δεν θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο αυτό γιατί αφενός, καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητας που είναι δικαιώματα του παιδιού, και αφετέρου ο κανονισμός και η ρύθμιση της ΝΔ, τον φέρνει από την πίσω πόρτα».

Η ακρίβεια «γονατίζει» τα ελληνικά νοικοκυριά

Μεταξύ άλλων ο κ. Κώστας Καραγκούνης μίλησε για την ακρίβεια.

«Γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια στο κομμάτι της ακρίβειας, και αυτό που κάνουμε πρώτα από όλα, είναι να εντείνουμε τους ελέγχους. Η αισχροκέρδεια από χωράφι στο ράφι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Υπάρχουν παθογένειες πολλών ετών και πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μεταρρυθμιστικά πάνω στο ζήτημα. αντιμετωπίζουμε την κατάσταση πλέον πιο αποτελεσματικά από τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Το άλλο ζήτημα είναι πώς ενισχύεις το εισόδημα. Η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει για φέτος 1,6 δισ. ευρώ σε μέτρα ενίσχυσης, αύξηση μισθών και συντάξεων. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι η κυβέρνηση κάθεται άπραγη», σημείωσε.

Για την δήλωση του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Για την τοποθέτηση του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Παρασκευαΐδης, ο οποίος δήλωσε πως «θα μας βρουν απροετοίμαστους και θα μας σφάξουν όπως τους Ισραηλίτες», ο κ. Καραγκούνης σχολίασε πως, «ο κ. Παρασκευαΐδης χρησιμοποιεί μία γλώσσα για την οποία εγώ δεν συμφωνώ, και για τέτοιους λόγους είχα εισηγηθεί κάποτε τον αντιρατσιστικό νόμο».

Ο κ. Ζαχαριάδης, για την ίδια δήλωση του κ. Παρασκευαΐδη είπε πως «ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να πάρει τα μέτρα του τις επόμενες ώρες και να τον αποπέμψει. Τέτοιου είδους επικίνδυνες και κινδυνολογικές δηλώσεις το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν νερό στον μύλο της ακραίας και φασίζουσας δεξιάς και πρέπει να είμαστε όσο προσεκτικοί γίνεται».

Ο κ. Νικολάου επεσήμανε: «τέτοιους είδους απόψεις δεν αρμόζουν και δεν είναι στο πλευρά της λαϊκής θέλησης. Έχουμε μία συγκεκριμένη πραγματικότητα και τα κόμματα υποστηρίζουν το «κράτος δολοφόνων», το Ισραήλ».


Πηγή