Τον δρόμο της επιστροφής πήραν οι αγρότες μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Συντάγματος.

Στις 11:00 το πρωί της Τετάρτες οι αγρότες και τα τρακτέρ αναχώρησαν από το Σύνταγμα και εντός της επόμενης ώρας το κομβόι των αγροτών αναμένεται να περάσει από τα διόδια των Αφιδνών.

Οι περισσότεροι αγρότες είναι ευχαριστημένοι, καθώς θεωρούν πως εστάλη ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην Ευρώπη, ενώ δηλώνουν πως είναι αισιόδοξοι ότι τα αιτήματά τους για αγροτικό πετρέλαιο και αγροτικό ρεύμα.

Οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν στα μπλόκα τους, καθώς η κακοκαιρία Ντάνιελ έχει προκαλέσει καταστροφές σε αμέτρητες εκτάσεις και αναμένουν να λάβουν τις αποζημιώσεις ώστε να επιστρέψουν στις καλλιέργειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθούν οι αγρότες της Θεσσαλίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή στο μπλόκο των Μαλγάρων οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ, προχωρώντας σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κλείνοντας δρόμους, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα.

Στα μπλόκα της Θεσσαλίας οι αγρότες αναμένουν την επιστροφή των συναδέλφων τους από την Αθήνα ώστε να προχωρήσουν αύριο σε συνελεύσεις, όπου θα υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.


Πηγή