«Δίνει τη δυνατότητα το ψήφισμα να συμμορφωθεί η κυβέρνηση»

Μιλώντας στο MEGA, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, μετά και τον σάλο που ξέσπασε με τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, σημειώνει:

«Είναι μια παιδική, ερασιτεχνική στρεψοδικία του κ. Πλεύρη που ήταν στη συζήτηση. (…) Συμπλήρωσε την παράγραφο 27 του ψηφίσματος, έχει τη διατύπωση ότι δε θα υπάρξουν κυρώσεις αν η ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμορφωθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη:

«Συνέβαλε να προστατευτεί η χώρα μας για να συμμορφωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δίνει τη δυνατότητα αυτό το ψήφισμα να συμμορφωθεί η κυβέρνηση για το κράτος δικαίου».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην οικονομικού διευθυντή του κόμματος, Θύμιου Γεωργόπουλου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κουμουνδούρου διαψεύδει τους ισχυρισμούς του, αναφέροντας ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

«Δεν ξέρω λεπτομέρειες για τη διαχείριση των οικονομικών. Διάβασα και άκουσα ότι ο πρόεδρος του κόμματος ή το κόμμα προσφεύγει στη δικαιοσύνη.  Ο Θύμιος Γεωργόπουλος είναι ένα ιστορικό στέλεχος. (…) Η συνολική εικόνα της διαχείρισης των οφειλών στον ΣΥΡΙΖΑ διέπετε από το μεγαλύτερο ποσοστό διαφάνειας έναντι άλλων μεγάλων κομμάτων».

Ο κ. Γιαννούλης αναφέρθηκε και στην κατασκευή του Fly Over στη Θεσσαλονίκη.

«Μιλάμε για το τσίρκο της πολιτικής αναποτελεσματικότητας και έχει και το στοιχείο της αδιαφάνειας».

«Είναι ενοχλητικός ο τρόπος που…»

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Λιάκος, αναφέρει σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

«Βάζουν το κόμμα πάνω από την πατρίδα. Είναι ενοχλητικός ο τρόπος με τον οποίο υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την κατάσταση. (…) Στα όρια του ανθελληνισμού».

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος αναφέρθηκε και στο συμβάν με την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, τονίζοντας:

«Έδωσε επαρκείς εξηγήσεις και η ίδια και το υπουργείο Εσωτερικών, και χθες πάρθηκε η πρωτοβουλία για να ελεγχθεί περαιτέρω. Είμαι υπέρ να βγουν όλα στο φως».


Πηγή