Για το περιστατικό με την δολοφονία της 28χρονης στο ΑΤ και την ασφάλεια των πολιτών μίλησε ο κ. Λιάκος.

«Ήταν ένα περιστατικό που μας σόκαρε όλους. Δεν πάει όμως η ΕΛΑΣ να έχει κάνει μεγάλο έργο και δεν πρέπει να αδικούμε όλους αυτούς τους αστυνομικούς που είναι στο πεδίο της μάχης και στο κομμάτι τω ν υπηρεσιών και από την άλλη εγκυμονεί ο κίνδυνος να μην δείξουμε κάτι στα θύματα που χρειάζονται να πηγαίνουν σε αυτές τις δομές. Δεν χρειάζεται ο μηδενισμός, πρέπει να δείξουμε στήριξη σε αυτές τις υπηρεσίες. Γίνεται προσπάθεια για την εκπαίδευση των αστυνομικών. Το 2019 παραλάβαμε τμήματα και υπηρεσίες που είχαν πολλά προβλήματα. Πλέον τα τμήματα έχουν στελεχωθεί περισσότερο. Έχει μειωθεί η μικροεγκληματικότητα, έχουν μπει αστυνομικοί σε καταυλισμούς, έχει περιοριστεί το παρεμπόριο. Είδαμε όμως και ακραία περιστατικά», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουν επιστρέψει 1.500 αστυνομικοί στα τμήματα από άτομα που φύλασσαν. Γίνεται εκπαίδευση», προσέθεσε ο κ. Λιάκος.

Ο κ. Γιαννούλης υπογράμμισε πως, «Πιστεύω θέτουμε το ζήτημα σε λάθος βάσεις. Δεν είναι θέμα μόνο αστυνομικής διαχείρισης και δράσης αλλά γενναιότητας και ειλικρίνειας. Το χέρι του γυναικοκτόνου το «οπλίζει» η αδυναμία μας από την Μεταπολίτευση και μετά να σπάσουμε την ρίζα των στερεότυπων της πατριαρχικής οικογένειας όπου μεγαλώνει τα παιδιά με την αντίληψη ότι «η γυναίκα είναι κτήμα του άντρα». Για λόγους συμβολισμού ζητώ την παραίτηση του Μ. Χρυσοχοΐδη. Τόσα χρόνια μεγαλώνουμε τα παιδιά ότι το αγόρι είναι κάτι διαφορετικό από το κορίτσι, ότι μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα, ότι το κορίτσι είναι μιας ειδικής κατηγορίας άνθρωπος. Ο ορός γυναικοκτονία δεν αλλάζει κάτι στο θέμα της ποινής της απώλειας ζωής  αλλά γυναικοκτονία είναι η κατάληξη του ξυλοδαρμού, της έμφυλης βίας, για την οποία δεν έχουμε δομές και είναι όλα υποστελεχωμένα και κρίνουμε την ΕΛ.ΑΣ.. Στην Θεσσαλονίκη αποψίλωσαν όλα τα ΑΤ για να βάλουν τροχονόμους, που έχει γίνει η πόλη Κηφισός με το Fly over. Οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί που διορίστηκαν από την κερκόπορτα του ρουσφετιού, είναι παροπλισμένοι και κόβουν την εξέλιξη εκπαιδευμένων αστυνομικών που θέλουν να επιστρέψουν στις οργανικές θέσεις τους και δεν μπορούν».

Ο κ. Δουδωνής ανέφερε πως, «ο όρος γυναικοκτονία, έχει να κάνει με την καταγραφή και την τυποποίηση του εγκλήματος. Πέρα από την τυποποίηση έχουμε ένα θέμα ότι όπου έχουμε έμφυλη βία έχουμε θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν κατά την επιμέτρηση της ποινής, όπου υπάρχει πλαίσιο ποινής. Είχαμε αλλαγές στον Π/Κ που τις έκανε μόνος του, και αυστηροποίησε τα πάντα εκτός από αυτό. Τα υπηρεσιακά σχέδια είναι πεπαλαιωμένα».


Πηγή