Ανακοίνωση απο το Σωματείο Διπλωματούχων Αρχαιοφυλάκων Αιτωλοακαρνανίας

Το Σωματείο πιστοποιημένων Φυλάκων Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων Νομού Αιτωλοακαρνανίας έχει επανειλημμένα τονίσει την αναγκαιότητα να υπάρχει εξειδικευμένο και σωστά καταρτισμένο προσωπικό στους χώρους πολιτισμού

Ο πρόσφατος εγκλεισμός των επισκεπτών στην Πινακοθήκη, η τοποθέτηση αιώρας πριν λίγο καιρό στο Ταφείο των Ηρώων, η έλλειψη γνώσεων ξένων γλωσσών, η έλλειψη γνώσης σύνταξης σχεδίων έκτακτης ανάγκης, τα παράπονα επισκεπτών, καθώς και άλλα περιστατικά, δείχνουν ότι είναι άμεση ανάγκη να υπάρχει σωστή φύλαξη στους χώρους αυτούς.

Καταδικάζουμε τις πρόχειρες λύσεις προσλήψεων, οι οποίες φέρνουν αυτά τα πρόχειρα και αρνητικά αποτελέσματα.

Οι γιορτές εξόδου σε λίγες ημέρες και η μεγάλη πρόκληση για επιτυχή διοργάνωση της επετείου των 200 χρόνων, κάνουν επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με εργαζόμενους που θα είναι καταρτισμένοι και σε θέση αν εκτιμήσουν τις ανάγκες του κάθε χώρου πολιτισμού ξεχωριστά.

Ο χρόνος πιέζει αλλά είναι αρκετός για αλλαγή νοοτροπίας.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


agrinio24.gr