Αδιανόητο: Πυροβόλησαν και σκότωσαν φλαμίνγκο σε περιοχή Natura στο Μεσολόγγι

  Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου & ΠΠ Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, καταγγέλλει πως άγνωστοι πυροβόλησαν φλαμίνγκο και άλλου τύπου πτηνά στην περιοχή Αλυκές, με αποτέλεσμα να θανατωθούν κάποια.

  Το περιστατικό της παράνομης θήρας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση, έλαβε χώρα σε ένα από τα αλοπήγια της Αλυκής Άσπρης στην περιοχή της Φοινικιάς, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

  Στο σημείο εντοπίστηκαν νεκρά δύο πτηνά, ένας μαχητής και ένα φλαμίνγκο, ενώ ένα νεαρό φοινικόπτερο είναι σοβαρά τραυματισμένο στο σώμα και τη φτερούγα και απεστάλη στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, όπου περιθάλπτηκε και αναρρώνει.

  Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «στην Αλυκή της Άσπρης απαγορεύεται το κυνήγι βάση της Δ ́ Κυνηγετικής διάταξης καθώς βρίσκεται εντός περιοχής Natura 2000 με κωδικούς Ειδική Ζώνη Διατήρησης GR2310001 & Ζώνη Ειδικής Προστασίας GR2310015 ενώ η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Ζώνη Προστασίας του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού Περιφερειακή Περιοχή 5».

  Και καταλήγει: «Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, κρίνεται αναγκαία η συστηματικότερη εποπτεία του χώρου της Αλυκής της Άσπρης και η καλύτερη φύλαξή τους».

  Πηγή:iefimerida.gr