Την ώρα που η μεταγωγή του γίνεται υπό «δρακόντεια» μέτρα έρχεται νέο βίντεο ντοκουμέντο από την στυγερή δολοφονία της Κυριακής που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τα απανωτά λάθη που οδήγησαν μοιραία στο φρικτό έγκλημα.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Ένας φρουρός που πηγαίνει με αργό βηματισμό στον τόπο του εγκλήματος.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που ειδοποιεί τους αστυνομικούς με το χέρι στην τσέπη.

Μια αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας που κατεβαίνει με το κινητό στο χέρι.

Και ένας σκύλος φανερά αναστατωμένος να γαβγίζει. Πασχίζει να δείξει στους παρευρισκόμενος πως εδώ τελείται μια δολοφονία.

-Φίλος 28χρονης: Την σκοτώνει ρε! Ρε! Πιάστονα την σκότωσε.

-Φίλος 28χρονης: Την σκότωσε!

Αυτό το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο του LIVE NEWS παίρνει σάρκα και οστά. Τα νέα βίντεο ντοκουμέντο επιβεβαιώνουν δυστυχώς το μπαράζ λαθών, την εξοργιστική αναλγησία αλλά και την τραγική διαπίστωση πως η 28χρονη Κυριακή ήταν εντελώς μόνη και αβοήθητη μπροστά σε ένα αστυνομικό τμήμα ανάμεσα σε δεκάδες αστυνομικούς και περιπολικά.

Το χρονικό

Είναι λίγο μετά τις 10, βράδυ Πρωταπριλιάς. Η Κυριακή βγαίνει από το γραφείο της αξιωματικού υπηρεσίας. Της μίλησε σαν γυναίκα προς γυναίκα, για το μαρτύριο που ζούσε, τον κίνδυνο που διαισθανόταν και το μόνο που της ζήτησε ήταν ένα περιπολικό να την γυρίσει σπίτι.

«Μου εξήγησε ότι στο παρελθόν του είχε κάνει μήνυση, πλην όμως την απέσυρε. Την ρωτήσαμε αν θέλει να κάνει σήμερα μήνυση αλλά δεν ήθελε. Μας είπε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να την πάει κάποιο περιπολικό στο σπίτι. Της εξηγήσαμε πως εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό», περιέγραψε ξ αξιωματικός υπηρεσίας.

Απογοητευμένη η 28χρονη βγαίνει από το αστυνομικό τμήμα. Από πίσω ακολουθεί ο φίλος που την συνοδεύει. Τηλεφωνεί στην αστυνομία έξω από την αστυνομία και ξαφνικά αντικρύζει το περιπολικό. Αλήθεια πως μπορεί να ένιωσε η Κυριακή βλέποντας αυτό το παρκαρισμένο περιπολικό έξω από το τμήμα;

«Η γυναίκα μου ανέφερε ότι φοβάται κάποιο άτομο και τους παρέπεμψα στον αξιωματικό υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος, προκειμένου να επιληφθεί. Μετά από δέκα λεπτά περίπου κατέβηκαν και οι δύο, με χαιρέτησαν και απομακρύνθηκαν», είπε ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος.

Οι δυο φίλοι χαιρετούν τον φύλακα και περπατούν λίγα μέτρα παρακάτω. Ο σκύλος ήρεμος κοιμάται έξω από το φυλάκιο όσο η Κυριακή προσπαθεί να εξηγήσει στον εκπαιδευμένο τηλεφωνητή της άμεσης δράσης πως βρίσκεται σε κίνδυνο.

-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Άμεση Δράση θέση 12.
-Θύμα: Ναι καλησπέρα.
-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Γειά σας.
-Θύμα: Βρίσκομαι στο τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Είναι η επίμαχη συνομιλία, που αποκάλυψε πρώτο το Live News και η οποία καταλήγει στην περιβόητη ατάκα το περιπολικό δεν είναι ταξί. Η 28χρονη επιμένει και με ψυχραιμία προσπαθεί να τον πείσει πως στ’ αλήθεια απειλείται η ζωή της.

-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Αυτός τι κάνει; Περιμένει. Για ποιο λόγο;
-Θύμα: Περιμένει για να μου… Να με εκδικηθεί δεν ξέρω, να με χτυπήσει και εχτές είχε έρθει και δεν το τραβήξαμε τόσο.

Κοντοστέκονται μπροστά στα μηχανάκια. Η Κυριακή βλέπει τα φώτα της μηχανής του πρώην και κάνει μια ύστατη προσπάθεια να εξηγήσει στον τηλεφωνητή τι συμβαίνει.

-Θύμα: Πάμε μέσα.
-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης :Σε λίγο.
-Θύμα: Έχει έρθει εδώ.
-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Ο πρώην;
-Θύμα: Ναι είναι εδώ.
-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Οπότε να το στείλω στο αστυνομικό τμήμα;
Θύμα: Ναι.

Είναι η τελευταία λέξη της αδικοχαμένης Κυριακής πριν δεχτεί 4 πισώπλατες μαχαιριές και μια στην καρδιά. Οι κραυγές της κοπέλας προκαλούν ανατριχίλα αλλά ο φρουρός που βρίσκεται δύο μέτρα από το σημείο ισχυρίστηκε πως δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί. «Άκουσα τον άνδρα που την συνόδευε να λέει: ”Τη σπρώχνει”», είπε ο ίδιος.

-Φίλος 28χρονης: Την σκοτώνει ρε! Ρε…

«Αμέσως βγήκα από τη σκοπιά, δεν έβλεπα τα χέρια του καθόλου. Μόνο όταν απομακρύνθηκε λίγο από τη γυναίκα, αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της, η γυναίκα να πέφτει κάτω με το πρόσωπο και να βγάζει αίμα από το στόμα και από το σώμα της», περιέγραψε ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος.

Δεν είδε, δεν αντιλήφθηκε, δεν πρόλαβε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει πως δεν άκουσε τα ουρλιαχτά της κοπέλας που μαχαιρωνόταν. Ο φρουρός στο νέο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται να βγαίνει από το φυλάκιο με σταθερό και αργό βηματισμό. Κάνει 4 βήματα και κοντοστέκεται. Σαστίζει, πλησιάζει αλλά στέκεται όρθιος μπροστά στο θύμα και τον δράστη που την μαχαιρώνει αδυσώπητα.
Ο μόνος τελικά που αντέδρασε ήταν ο σκύλος.

-Φίλος 28χρονης: Την σκότωσε! Ασθενοφόρο γρήγορα.
-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Με ακούτε;
-Φίλος 28χρονης: Παιδιά!

Είναι απίστευτο πως ο φρουρός έστω και καθυστερημένα δεν χρησιμοποίησε ποτέ το όπλο του έστω για εκφοβισμό. Τρεις άνδρες, ο φρουρός, ο αυτόπτης, και ο τηλεφωνητής γίνονται μάρτυρες του φρικαλέου εγκλήματος. Κοιτούσαν σαστισμένοι τον 39χρονο να ολοκληρώνει την αποτρόπαια πράξη του. Το σκυλί γαβγίζει και τους αναστατώνει.

-Φύλακας Α.Τ. : Το μαχαίρωσε το κορίτσι!
-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Με ακούτε;
-Φίλος 28χρονης: Γρήγορα! Ασθενοφόρο γρήγορα.

Ο φίλος της 28χρονης φωνάζει και καλεί σε βοήθεια. Στη συνέχεια φανερά αμήχανος με το χέρι στην τσέπη, ανεβαίνει στο τμήμα να ενημερώσει. Λίγα λεπτά μετά, κατεβαίνουν οι αστυνομικοί και η αξιωματικός υπηρεσίας με το κινητό στο χέρι.

-Αξιωματικός Υπηρεσίας: Έχουμε ενημερώσει και ασθενοφόρο.
-Επόπτης: Ήρθε η κυρία ζήτησε ένα περιπολικό.
-Αξιωματικός υπηρεσίας: Πάμε λίγο, πηγαίνετε λίγο παιδιά, πάμε, πάμε λίγο, πάμε λίγο.
-Φύλακας: Πίσω φύγετε.
-Αξιωματικός υπηρεσίας: Ήρθε η κοπέλα να μας καταγγείλει ότι την παρακολουθεί.

Η επόμενη φορά που είδε η αξιωματικός το κορίτσι με το οποίο είχε συνομιλήσει ήταν αυτή εδώ. Την 28χρονη μέσα σε μια λίμνη αίματος και από πάνω της δεκάδες αστυνομικοί. Αστυνομικοί οι οποίοι διπλασιάστηκαν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου μετά το φονικό.

Οι 4 αστυνομικοί έγιναν 24.Και τα περιπολικά 4 ενώ το μόνο που ζητούσε η αδικοχαμένη Κυριακή εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν αυτό το υπηρεσιακό όχημα που ήταν παρκαρισμένο απ’ έξω να την πάει με ασφάλεια στο σπίτι της.

Aνάλυση του νέου βίντεο – ντοκουμέντο

Το νέο βίντεο ντοκουμέντο του Live News είναι λίγο μετά τις 22:20 και δείχνει την Κυριακή να βγαίνει από το αστυνομικό τμήμα, παρέα με τον φίλο της που την συνόδευσε εκεί.

Η 28χρονη εκείνη την ώρα φαίνεται να μιλάει στο τηλέφωνο ήδη με την Άμεση Δράση.

Το συγκεκριμένο βίντεο κρίνεται ως πολύ κρίσιμο, καθώς διακρίνεται και οι αντιδράσεις του φρουρού του αστυνομικού τμήματος.

H Mυρτώ Σαμαρά – Οικονόμου, διορισμένη τεχνική σύμβουλος από τη οικογένεια της Κυριακής σχολίασε το βίντεο ντοκουμέντο λέγοντας «είναι εντυπωσιακή η μη αντίδραση του προσωπικού».

Στην συνέχεια η κα Οικονόμου ανέφερε ότι ανάμεσα στις επόμενες κινήσεις της είναι η πρόθεσή της να εξετάσει η ίδια τον 39χρονο δράστη και λάβει πλήρη γνώση του ιστορικού του.

Απάντηση ΕΛ.ΑΣ στο βίντεο – ντοκουμέντο

Ανακοίνωσε εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το εν λόγω βίντεο και σε δημοσιεύματα περί αλλοίωσης αυτού όπου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Διευκρινίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία παρέδωσε από την πρώτη στιγμή στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές το σύνολο του οπτικοακουστικού και λοιπού προανακριτικού υλικού που συλλέχθηκε […] Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με ανίχνευση κίνησης, δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, αλλά μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο».

«Οι ευθύνες των αστυνομικών είναι δεδομένες» – Ο Γιώργος Καλλιακμάνης για τους Αγίους Αναργύρους

«Εδώ βλέπουμε τις τραγικές συνέπειες λαθών, γιατί η κοπέλα δε θα έπρεπε να είχε κατέβει κάτω, κάποιος θα έπρεπε να την είχε σταματήσει, να κάνει μια δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία, για αυτεπάγγελτο αδίκημα», λέει, μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Το μαχαίρι είναι ένα ύπουλο, γρήγορο και αιφνιδιαστικό όπλο», αναφέρει, συμπληρώνοντας:

«Ο φρουρός είναι υποχρεωμένος να βλέπει αλλά μπορεί επειδή είδε δύο ανθρώπους να μπαίνουν στο τμήμα, θεώρησε ότι έχει διεκπεραιωθεί η υπόθεση και όταν τους είδε να βγαίνουν, δεν έδωσε σημασία».

«Οι ευθύνες των αστυνομικών είναι δεδομένες. Εδώ έγιναν το ένα λάθος μετά το άλλο, δεν έγινε κάτι σωστό», συμπληρώνει.


Πηγή