Τα φαινόμενα βίας εναντίον του προσωπικού των δημόσιων νοσηλευτικών μονάδων καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης σε φύλακα και ζητάει τη λήψη μέτρων.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων:

Την 16/02/23 στα εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Αγρινίου δημιουργήθηκε σοβαρό επεισόδιο Χειροδικίας εναντίον Φύλακα του Νοσοκομείου μας από επισκέπτη –συνοδό ασθενή, ο οποίος επιτέθηκε, χειροδίκησε και τραυμάτισε τον φύλακα ο οποίος νοσηλεύεται στη χειρ/κή κλινική .

Ως Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Α. εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον συνάδελφο και δεσμευόμαστε να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του.

Επιπλέον θέλουμε να καταγγείλουμε τα φαινόμενα βίας εναντίον προσωπικού των Δημόσιων νοσοκομείων που έχουν κατά καιρούς υποστεί βία εναντίον τους.

Το προσωπικό των Νοσοκομείων εργάζεται κάτω από συνεχή πίεση και άγχος, υπό αντίξοες συνθήκες πολλές φορές, προσπαθώντας για την καλύτερη εξυπηρέτηση και παροχή υγειονομικής φροντίδας σε όλους τους συμπολίτες μας.

Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί από το σύνολο των πολιτών που εξυπηρετούνται από τα Δημόσια Νοσοκομεία και να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους σε αυτά με το ανάλογο ήθος και σεβασμό.

Ζητούμε από την πολιτεία, τη Διοίκηση και όλους τους υπεύθυνους, την συνεχή επαγρύπνηση και μέτρα Προστασίας που θα αποτρέψουν φαινόμενα βίαιων συμπεριφορών κατά ανθρώπων που κάνουν μόνο τη δουλειά τους.

*Φωτογραφία αρχείου

sinidisi.gr


Πηγή