Πρώτη κίνηση των αγροτών είναι η προσπάθεια να στήσουν νέα μπλόκα.

Μάλγαρα

Το τρακτέρ πλησιάζει την κλούβα που είναι κάθετα και αγρότες από τα Μάλγαρα και τη Χαλάστρα έφεραν τα τρακτέρ τους σε απόσταση αναπνοής από την κλούβα απαιτώντας να περάσουν στην άλλη πλευρά και να παρατάξουν τα οχήματά τους δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Ζάρκο Τρικάλων

Στο μπλόκο του Ζάρκου οι αγρότες Τρικάλων έκλεισαν συμβολικά για μία ώρα την Εθνική Οδό Τρικάλων Λάρισας.

Τύρναβος

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης προχώρησαν οι αγρότες στο Δαμάσι Τυρνάβου.

Αίγιο

Νέο μπλόκο στη γέφυρα του Σελινούντα έστησαν και οι αγρότες του Αιγίου. Στον Πύργο αγρότες με τα τρακτέρ τους έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Οι αγρότες έχουν παρατάξει τις δυνάμεις τους σε στρατηγικά σημεία και τα μπλόκα συνεχώς ενισχύονται.

Απέκλεισαν την είσοδο της πόλης του Αιγίου

Στην Καρδίτσα 1000 τρακτέρ, στον Πλατύκαμπο 500 τρακτέρ, 200 οχήματα, στην Πτολεμαΐδα 200 τρακτέρ, από 170 στο Κάστρο Βοιωτίας και στην Κουλούρα Ημαθίας , 150 τρακτέρ στο Δερβένι Θεσσαλονίκης, από 100 στα Μουδανιά και στα Τρίκαλα, 70 στην Καλαμπάκα και 50 στην Επανομή.

Αντιπολιτευτικά «πυρά»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Ο κύριος Μητσοτάκης, αφού έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ειρωνευτεί τα μέτρα που προτείναμε – βλέποντας το αγροτικό κίνημα να μεγαλώνει- ανακοίνωσε μια απλή παράταση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Όχι μόνιμη, όπως προτείναμε, αλλά για έναν χρόνο».

«Πυρά» δέχτηκε ο πρωθυπουργός από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της «Νέας Αριστεράς» για τους αγρότες της Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Έπρεπε ο κύριος Μητσοτάκης να κατέβουν τα τρακτέρ στο δρόμο για να ξυπνήσει και να λύσει τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε».

Το κόμμα το ΚΚΕ δήλωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθώντας να κινητοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, υποστηρίζοντας δήθεν ότι πληρώνει ο λαός, για να παίρνουν αποζημιώσεις οι αγρότες μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, απέκρυψε ότι τον προϋπολογισμό τον ‘αρμέγουν’ τα μονοπώλια».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος της Ελληνικής Λύσης, ανέφερε: «Δίνει ψίχουλα στους αγρότες. Θεωρώ ότι ήταν απαράδεκτα τα μέτρα του».

Ενώ, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Νέας Αριστεράς», Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε: «Χρειάστηκε δηλαδή να βγουν οι αγρότες στους δρόμους να στήσουν τα μπλόκα να ζητήσουν τα αυτονόητα για να έρθει το αυτονόητο στη Βουλή».

Από τις 8 το πρωί του Σαββάτου οι αγρότες της Θεσσαλίας θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τη Θεσσαλονίκη με πούλμαν και ιδιωτικά αυτοκίνητα. Θα συναντηθούν στις 12 το μεσημέρι στην Άνω Πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιήσουν, μαζί με τους συναδέλφους τους από τη Μακεδονία που ήδη βρίσκονται εκεί, το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο.


Πηγή