Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία ενός πατέρα στην Αλεξανδρούπολη για τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του σε νηπιαγωγείο.

Τι συνέβη

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο ανήλικος ενώ βρίσκονταν στο νηπιαγωγείο, κατά τη διάρκεια διαλείμματος, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συμμαθητές του.

Το παιδί παραπονέθηκε στους γονείς του για έντονη αδιαθεσία  και μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου μετά την εξέτασή του από τους γιατρούς, αλλά και ιατροδικαστή, διαπιστώθηκαν ίχνη τα οποία ενδεχομένως να παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

Η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για το περιστατικό.

Ανάσογλου: «Οι γονείς των θυτών προσπάθησαν να προκαλέσουν τους γονείς των θυμάτων»

«Ο νόμος τα αναγνωρίζει ως νήπια, και όχι ως παιδιά. είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα, φτάσαμε σε νηπιακή ηλικία, που είναι ο πάτος; Σοκαριστήκαμε όλοι. Είναι μια ηλικία που δεν υπάρχουν δεδομένα, ερεθίσματα, είναι μια ηλικία στην οποία μαθαίνεις. Τι ακριβώς συνέβη και τα παιδιά γνώριζαν την πράξη και την αναπαρήγαγαν; Το έκανε το ένα παιδί και το άλλο μιμήθηκε την πράξη αλλά αυτή την πράξη κάπου που την έχουν δει. Δεν χρειάζεται να πούμε λεπτομέρειες», είπε αρχικά.

«Επειδή είμαστε στα πλημμελήματα, αφέθηκαν ελεύθεροι. Χθες το βράδυ κόντεψε να υπάρξει μια συμπλοκή. Οι γονείς των παιδιών – θυτών ήθελαν να προκαλέσουν τους γονείς του θύματος. Αυτά είναι ελλείψεις της εισαγγελίας. Όταν αφήνουμε ελεύθερους ανθρώπους με βιασμό, θα έπρεπε να υπάρχουν όροι. Προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους γονείς του θύματος και σύσσωμη η μουσουλμανική κοινότητα μπήκε μπροστά. Η πολιτεία όταν βλέπει να συμβαίνουν κάποια φαινόμενα καλό είναι να παρεμβαίνουν άμεσα. Είναι σωστά τα δικονομικά δικαιώματα αλλά πρέπει να δούμε τα θύματα», συμπλήρωσε η κ. Ανάσογλου.

Βέρα Αθανασίου – ψυχολόγος: «Τα παιδιά είτε έχουν εκτεθεί στην πράξη είτε συμμετέχοντας είτε ως παρατηρητές»

«Συνήθως ένα παιδί έχει εκτεθεί σε αυτό, είτε συμμετέχοντας είτε ως παρατηρητής. Απευθύνομαι και στους εκπαιδευτικούς, όταν βλέπουν ένα παιδί μέσα από το παιχνίδι να κάνει άσεμνες πράξεις ή ζωγραφίζει περίεργα πράγματα θα πρέπει να μας απασχολούν και να τα προσέχουμε», σημείωσε η ψυχολόγος.


Πηγή