Με τις κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές να έχουν ανοίξει από τις 7:00, οι δύο καλεσμένοι έκαναν το σχόλιό τους για την αναμέτρηση ενώ αναφέρθηκαν και στην τελευταία δήλωση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ότι με τον σύντροφό του θέλουν να αποκτήσουν δύο αγόρια μέσω παρένθετης μητέρας.
Το πιο κρίσιμο σε αυτές τις εκλογές θα είναι η συμμετοχή. Το εκλογικό σώμα μετά από δύο αναμετρήσεις είναι κάπως κουρασμένο. Επειδή έχει αλλάξει ο νόμος αρκεί το 43% συν μία ψήφος για να εκλεγεί δήμαρχος και περιφερειάρχης ενώ πριν ήταν 50% συν μία ψήφος. Αν δεν το καταφέρει θα γίνει ο β’ γύρος την επόμενη Κυριακή μεταξύ των δύο πρώτων», εξήγησε αρχικά η κα Καρακλιούμη.
Ο κ. Κούγιας συμπλήρωσε: «Το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς καθιστούσε τον δήμαρχο έρμαιο διαφόρων συνυπάρξεων και ουσιαστικά συναλλαγών. Γνωρίζω ανθρώπους που έλυσαν το οικονομικό τους πρόβλημα ενώ είχαν εκλεγεί περιφερειακοί σύμβουλοι. Ο περιφερειάρχης παρόλο που κέρδισε με απόλυτη πλειοψηφία δεν μπορούσε να διοικήσει, οπότε οι σύμβουλοι με κομματική ταυτότητα βρέθηκαν δίπλα του (πχ από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στη Νέα Δημοκρατία). Με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης θα μπορούν να διοικήσουν. Τα μέλη του συμβουλίου θα είναι της παρατάξεώς του».
«Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα σοκ»
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το ενδιαφέρον για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μειωμένο σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές αλλά και τις εξελίξεις στην πολιτική κεντρική σκηνή, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε ότι «εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν κομματικοποιούσε ανοιχτά τις εκλογές, θα είχαμε τις πλέον αδιάφορες αυτοδιοικητικές εκλογές, που έχουμε ζήσει όλα αυτά τα χρόνια».
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές για εμάς τους μεγαλύτερους τόσο στην περιφέρεια, όσο και τους δήμους της Αθήνας ήταν ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός. Αυτό δεν συμβαίνει τώρα», συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως «η κεντρική πολιτική σκηνή με τον νέο αρχηγό θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης πολιτικοποίησε τις εκλογές είναι ένα «δημοψήφισμα». Οι εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση ήταν ένα σοκ».
«Ο κ. Κασσελάκης απαγορεύεται να αποκτήσει παιδί με παρένθετη μητέρα»
Στη συνέχεια, ο ποινικολόγος σχολίασε τη δήλωση του κ. Κασσελάκη «Εγώ και ο Τάιλερ, ο Τάιλερ και εγώ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας. Θα θέλαμε να αποκτήσουμε δύο αγόρια, με παρένθετη μητέρα. Τον Απόλλωνα και τον Ηλία».
«Είμαι έξαλλος. Ακούω η συζήτηση να γίνεται αν έχει δικαίωμα να επιλέξει φύλο. Δεν άκουσα από κανέναν να ασχοληθεί με το τί λέει ο νόμος. Ο κ. Κασσελάκης μαζί με τον σύντροφό του απαγορεύεται παγκοσμίως να αποκτήσει παιδί σε καθεστώς παρένθετης μητέρας. Στην παρένθετη έχει δικαίωμα να πάει μόνο γυναίκα και μάλιστα αυτή η γυναίκα πρέπει να έχει συγκεκριμένη ηλικία. Ο κ. Κασσελάκης δείχνει επικίνδυνη άγνοια. Επιίσης στην Ελλάδα δεν μπορεί καν να υιοθετήσουν παιδί, επειδή είναι ομοφυλόφιλο ζευγάρι. Μπορεί να υιοθετήσει παιδί μονός του ένας άντρας ή μία γυναίκα αλλά όχι ομοφυλόφιλα ζευγάρια», δήλωσε ο κ. Κούγιας και συμπλήρωσε ότι εφόσον επιτραπεί ο γάμος στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, τότε θα αρχίσει μια συζήτηση για την υιοθεσία.
Παράλληλα, ο ποινικολόγος τόνισε ότι επιλογή φύλου δεν μπορεί να γίνει. «Σε κάποια εργαστήρια γίνεται γονιδιακός ερευνητικός έλεγχος για το αν μπορείς να απομονώσεις κάποια γονίδια τα οποία θα σε οδηγούν εκεί», είπε.
Με τη σειρά της η Μαρία Καρακλιούμη, αναρωτήθηκε: «Γιατί να εστιάζουμε στο τι θέλει να κάνει ο κ. Κασσελάκης στην προσωπική του ζωή και να μην βλέπουμε τι έχει να ξεδιπλώσει ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;».
Επιστρέφοντας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Κούγιας θυμήθηκε την πρώτη φορά που συμμετείχε ωε δικηγόρος στη διαδικασία.
«Το 1981 πήγα για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία σε ένα χωριό στο Αγρίνιο. Πήγα με χαρά, με λαχτάρα ως νεαρός δικηγόρος. Όλοι συζητούσαν πόσο απολαμβάνουν τις εκλογές και τη διαδικασία. Τώρα φτάσαμε να μην πηγαίνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Ειδικά, το θέμα της εφορευτικής επιτροπής, που αυτή είναι η καρδιά της διαδικασίας, είναι ποινικό αδίκημα να μην πηγαίνει», κατέληξε.
Πηγή