Με κορυφαίο θέμα αυτό της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά, υποψήφιοι ευρωβουλευτές διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

«Δύο ζητήματα επικρατούν»

«Ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα και είδα από τον βορρά ως τον νότο τα ζητήματα. Γενικά, αυτό που επικρατούσε ήταν δύο ζητήματα, πρώτον το δημογραφικό, το οποίο ανησυχεί και είναι ένα ζήτημα στο οποίο έχουν ληφθεί μέτρα από την κυβέρνηση ωστόσο τα θα πρέπει να δούμε και ευρωπαϊκά πώς θα το αντιμετωπίσουμε», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο νυν ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

«Από την άλλη είναι το μεταναστευτικό και πώς θα το διαχειριστούμε. Ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές υπάρχει μια σκέψη ότι πρέπει η Ευρώπη να το δει ακόμα περισσότερο, αλλά και εκεί η Ευρώπη έδρασε και δημιούργησε το σύμφωνο της Μετανάστευσης και Ασύλου».

«Το νούμερο είναι θέμα είναι η ακρίβεια»

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Παπαργυρόπουλος, λέει:

«Έχω κάνει και εγώ περιοδεία. Το νούμερο είναι θέμα είναι η ακρίβεια. Οι περισσότεροι μου λένε πως μετά τις 15 του μήνα δεν έχουμε να την βγάλουμε. Πράγματι, το 2022 – 2023 ανέβηκαν τα βασικά αγαθά 50 με 100%. Εκεί, οι μεγάλοι όμιλοι έβγαλαν περίπου 9 δισ., η κυβέρνηση έβγαλε γύρω στα 28 δισ. και μπόρεσε να κλείσει τρύπες»

«Το δεύτερο θέμα πέρα από την ακρίβεια που ταλανίζει όλο τον κόσμο, είναι η υπογεννητικότητα αλλά και η φυγή των ελληνόπουλων στο εξωτερικό», συμπληρώνει.

Όπως λέει ο ίδιος:

«Εμένα με έπεισε η παρουσία του Κασσελάκη για να μπω στην πολιτική. Το να μην κρύβεις τίποτα και να είσαι κρυστάλλινος, να δείχνεις το σπίτι σου, να λες από την αρχή ποιες είναι οι προτιμήσεις σου, είναι κάτι που δεν το έχουμε συνηθίσει στους πολιτικούς αρχηγούς, συνήθως κρύβουν πράγματα. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ που είναι ανοιχτός και ό,τι είναι το λέει. Έκανε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι ανοιχτός στον πολίτη και την κοινωνία».

«Η κοινωνία έχει ανάγκη από την αλλαγή του πολιτικού υποδείγματος»

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Τσούμας, επισημαίνει:

«Οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλεία και αποτυπώνουν κάποιες δεδομένες πολιτικές συγκυρίες της στιγμής. Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε επιλέξει να μην μπούμε στην επικοινωνιακή διαμάχη μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλουμε στο επίκεντρο την ουσία της πολιτικής. (…) Υπάρχει μια διαφορά στην χρήση των επικοινωνιακών εργαλείων για την προώθηση των πολιτικών μηνυμάτων και υπάρχει και η χρήση των μέσων μόνο για επικοινωνιακή προβολή. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Η πολιτική, αυτήν την στιγμή, έχει ένα ουσιαστικό πρόβλημα. Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα εκπροσώπησης ανάμεσα στα πολιτικά συστήματα και στην κοινωνία. Υπάρχει και ένα πρόβλημα παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας της πολιτικής».

«Εγώ συμμετέχω στις ευρωεκλογές γιατί εκτιμώ ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από την αλλαγή του πολιτικού υποδείγματος και τη συμμετοχή ανθρώπων που λειτουργούν εντός της κοινωνίας. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να χτίσει εκείνη την απαραίτητη προγραμματική και κοινωνική συμμαχία που στις επόμενες εθνικές εκλογές θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη», συμπληρώνει.

Οι τρεις τους αντιπαρατέθηκαν και για την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την αυτοπροβολή.


Πηγή