Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε 69χρονη γυναίκα από την Κέρκυρα όταν επιτήδειοι της τηλεφώνησαν και προσποιούμενοι γιατρό αλλά και την κόρη της, τρόμαξαν τη γυναίκα λέγοντάς της ότι το παιδί της κινδυνεύει γιατί είχε τροχαίο.

– Η κόρη σας είχε ατύχημα. Κινδυνεύει να χάσει το πόδι της. Θα χρειαστούν 40.000 ευρώ για να χειρουργηθεί.

– Μαμά κάνε ό,τι σου λέει ο κύριος.

Η γυναίκα κατάφερε να συγκεντρώσει 1.400 ευρώ και κοσμήματα, τα έβαλε σε μία σακούλα και τα άφησε σε σημείο που της υπέδειξαν οι κακοποιοί.

Αδίστακτοι

Η ηλικιωμένη περιγράφει στο MEGA τον εφιάλτη που έζησε.

«Μεγάλο σοκ έπαθα, έτρεμα, φοβόμουν, έκλεινα τις πόρτες. Έκανε κάποιος ότι είναι γιατρός και λέει το παιδί σας είναι στο νοσοκομείο. Εγώ τρελάθηκα, άρχισα να φωνάζω. Έχει χτυπήσει και πρέπει να φέρετε λεφτά. Εγώ αμέσως να πάρω την άλλη κόρη, την άρρωστη δήθεν την χτυπημένη, ήταν μια χαρά».

Όπως λένε οι ηλικιωμένοι, ενδέχεται να είναι υποψιασμένοι για το ποιος μπορεί να βρίσκεται στην άλλη πλευρά της γραμμής, όμως η ανησυχία και ο φόβος παραμένουν.

Στην Πεντέλη, άγνωστοι κάλεσαν 82χρονο και του είπαν ότι το παιδί του προκάλεσε τροχαίο.

«Η κόρη σας έχει προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Θα πρέπει να καταβάλλετε το ποσό των 100.000 ευρώ, διαφορετικά η κόρη σας πρόκειται να μπλέξει άσχημα».

Ο ηλικιωμένος, έντρομος, δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι έχει πέσει θύμα απάτης και έσπευσε να δώσει όλες τις οικονομίες του.

Τι λένε οι ειδικοί

Οι ειδικοί συμβουλεύουν:

«Κλείνουμε το τηλέφωνο και πηγαίνουμε σε διαφορετικό τηλέφωνο και παίρνουμε από εκεί, γιατί θα βγουν πάλι οι κακοποιοί αν σηκώσουμε την ίδια γραμμή. Ενημερώνουμε άμεσα την αστυνομία, δίνουμε την γραμμή που μας έχουν πάρει οι κακοποιοί», λέει ο Μανώλης Σφακιανάκης, ιδρυτής και πρόεδρος CSI Institute.

Παριστάνουν τους υπαλλήλους τράπεζας

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις στις οποίες οι επιτήδειοι ζητούν χρήματα και κωδικούς ασφαλείας προσποιούμενοι τους υπαλλήλους τραπεζών.

«’Θα σας βοηθήσουμε να πάρετε κάποια επιστροφή από την τράπεζα, αρκεί να μας δώσετε κάποιους κωδικούς’ λένε και μπαίνουν μέσα στο σύστημα και ληστεύουν τον λογαριασμό».

73χρονη στη Ρόδο έχασε πάνω από 6.000 ευρώ καταθέτοντάς τα σε λογαριασμό παγίδα, όταν άγνωστος, προσποιούμενος τραπεζοϋπάλληλο, της είπε ότι δικαιούται χρήματα από την ασφάλεια του συζύγου της ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή.


Πηγή