Οι ενώσεις δημοσιογράφων της Φινλανδίας, Νορβηγίας, Δανίας και Ισλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα αποχωρήσουν από την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) κατηγορώντας την ηγεσία της για «διεφθαρμένη δραστηριότητα», με πιο πρόσφατη αυτή που επιτρέπει στους δημοσιογράφους ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται σε κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας να παραμένουν μέλη της, ανακοίνωσε η φινλανδική ένωση δημοσιογράφων.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (The International Federation of Journalists -IFJ) εκπροσωπεί 600.000 δημοσιογράφους από 146 χώρες και αυτοαποκαλείται «οικουμενική φωνή των δημοσιογράφων», πολλοί από τους οποίους αγωνίζονται κατά της διαφθοράς και των αξιοποίνων πράξεων.

Η ηγεσία της IFJ χαρακτήρισε τις κατηγορίες «ψευδείς, συκοφαντικές και επιζήμιες». Οι σκανδιναβικές δημοσιογραφικές ενώσεις κατηγόρησαν την IFJ για αντιδημοκρατικές πρακτικές, ανήθικους οικονομικούς χειρισμούς και ότι επέτρεψε στους εκπροσώπους των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης να συνεχίσουν να είναι μέλη της.


Πηγή