Έξι συλλήψεις

Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει η νεανική παραβατικότητα, με έξι παιδιά, 13 έως 16 ετών να συλλαμβάνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Βράδυ Σαββάτου. Δύο έφηβοι, 15 και 16 ετών, αποβιβάζονται από λεωφορείο σε κεντρική στάση επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Πλησιάζουν τρεις συνομηλίκους τους, που τυχαία είδαν μπροστά τους και αρχίζουν να τους επιτίθενται.

«Κατεβήκαν κάποιοι νεαροί από το λεωφορείο και τα παιδιά τα όρμησαν και τα κλέψανε, τους πήραν κινητά, λεφτά».

Με χτυπήματα απίστευτης βαναυσότητας, ρίχνουν τους τρεις εφήβους στο έδαφος και αφού τους αποσπούν ό,τι χρήματα έχουν, τα κινητά τους τηλέφωνα και κάποια ρούχα, τρέπονται σε φυγή. Για ένα από τα θύματα, η νοσηλεία κρίνεται απαραίτητη.

Μέσω εφαρμογής, οι γονείς των θυμάτων εντοπίζουν κάποια από τα κλεμμένα κινητά κοντά σε πάρκο στο Νέο Ψυχικό και ειδοποιούν τις Αρχές. Αστυνομικοί κινητοποιούνται άμεσα και όταν βρίσκουν τους θύτες, το ένα παιδί προσπαθεί να κρυφτεί σε κατάστημα.

«Του λέει η αστυνομία ‘βγάλε τα χέρια από την τσέπη’, του λέει ‘πού τα έχεις τα κινητά’, τα κινητά τα είχαν πετάξει κάτω από το αυτοκίνητο, τα είχαν τυλιγμένα σε μια σακούλα».

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται ένας ακόμη νεαρός που ήταν μαζί τους.

Ταραξίες… ετών 13

Στα θρανία όπου καθημερινά θα έπρεπε μόνο να εκπαιδεύονται, έβγαλαν το ανεξήγητο μένος τους τέσσερις ταραξίες, 13 και 14 ετών.

Μπήκαν σε σχολικό συγκρότημα στο Χολαργό και έσπασαν θρανία, προκάλεσαν ζημιές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εξοπλισμό αξίας 500 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του κυλικείου αντιλήφθηκε τους ανήλικους και κάλεσε την αστυνομία, που τους συνέλαβε για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.


Πηγή