Όσο απίστευτο και αν φαίνεται όλα συγκλίνουν πως το πουλί δολοφονήθηκε επειδή απλά ήταν αδύναμο. Πιο δυνατά ήταν τα τρία παιδιά με το σκουπόξυλο που βρήκαν ένα γλάρο που δεν μπορούσε να πετάξει.

Η αδυναμία του ήταν αρκετή για να υπογραφεί με συνοπτικές διαδικασίες η καταδίκη του.

Στην Δυτική Αττική μέσα στα λασπόνερα ένα πουλί, ο γλάρος, μοιάζει ακίνητος.

Μετά το δεύτερο αυτοκίνητο εμφανίζονται 3 μικρά παιδιά με το ένα να κρατάει σκούπα. Την σηκώνει στον αέρα, όμοιο δρεπάνι.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τι θα ακολουθήσει. Η σκούπα με δύναμη κατεβαίνει πάνω στον γλάρο, ο γλάρος σωριάζεται, τα φτερά του βουλιάζουν στα νερά.

Πριν το πουλί συνέλθει δεύτερο χτύπημα. Μοιάζει με χτύπημα μπαστουνιού του γκόλφ.

Η κίνηση με ορμή, το ένα πόδι μπροστά, το άλλο λίγο λυγισμένο και η σκούπα κάνει μία  καταιγιστική κίνηση από δεξιά προς τα αριστερά,Ο γλάρος συγκλονίζεται.

Ο άτυχος γλάρος πετάγεται τουλάχιστον ενάμιση μέτρο μακριά

Ούτε αυτό όμως φαίνεται πως είναι αρκετό. Το μαρτύριο του δεν τελείωσε. Τα παιδιά δεν τον λυπούνται. Είναι το τρίτο χτύπημα. Αυτή την φορά η σκούπα πετυχαίνει τον γλάρο στο ψαχνό. Πετιέται σαν μπάλα στα λασπόνερα.

Το πουλί έχει εκτοξευτεί τουλάχιστον ενάμιση μέτρο μακριά.

Το μαρτύριο όμως δεν έχει και τώρα τέλος. Τέταρτο χτύπημα. Η σκούπα κατεβαίνει σαν γκιλοτίνα. Κάθετα.

Υπό το βλέμμα ενός παιδιού που μοιάζει μεγαλύτερο σε ηλικία, το μικρότερο παιδί ξαναχτυπά. Πέμπτο χτύπημα και ο γλάρος ξανακυλιέται στα λασπόνερα.

Ακολουθεί το έκτο και τελειωτικό χτύπημα. Είναι το τέλος.

Το παιδί πετάει την σκούπα και τρέχει μακριά μαζί με το μεγαλύτερο παιδί που παρακολουθούσε τόση ώρα τον βασανισμό. Ο γλάρος μένει ακίνητος.

«Όταν ένα παιδί είναι βίαιο απέναντι σε ανυπεράσπιστα πλάσματα σε τέτοιες ηλικίες και με τέτοιους τρόπους οι πιθανότητες να συνεχίσει αυτή τη βίαιη συμπεριφορά προς συνανθρώπους του και φυσικά προς τα ζώα είναι πάρα πολλές», είπε η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, Σταματίνα Σταματάκου.

Σοκ για το βίντεο της άγριας κακοποίησης του γλάρου

Το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό με τα 6 χτυπήματα της φρίκης να σφίγγουν το στομάχι.

Τα παιδιά αυτά έχασαν την ευκαιρία να πάρουν ένα πολύτιμο μάθημα από αυτόν τον γλάρο, ένα μάθημα σαν αυτά που έδωσαν οι μεγάλοι κλασσικοί.

«Οι πιο πολλοί γλάροι το μόνο που μπαίνουν στον κόπο να μάθουν είναι οι βασικές αρχές της πτήσης – δηλαδή πώς να πετούν για να φτάσουν από την ακροθαλασσιά στην τροφή τους και πάλι πίσω», γράφει ο συγγραφέας Richard Bach σε αυτή την αλληγορία για ένα μοναδικό πουλί που ονομάζεται Γλάρος, Ιωνάθαν Λίβινγκστον.

«Γι’ αυτούς δεν έχει σημασία το πέταγμα, αλλά το φαγητό. Όμως για τούτον εδώ το γλάρο, μετρούσε πολύ περισσότερο η χαρά τού να πετάει».

Την χαρά να πετάει ο γλάρος αυτού του βίντεο δεν θα την ξαναζήσει.


Πηγή