«Στοίχημα ο καλύτερος συντονισμός»

«Είναι πράγματι ένα από τα στοιχήματα (σ.σ. ο καλύτερος συντονισμός) και διαπιστώνουμε συχνά την έλλειψή του και εδώ υπάρχει και το ζήτημα ότι πάρα πολλές υπηρεσίες και φορείς πρέπει να συντονιστούν», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, Αλέξης Καλοκαιρινός, επισημαίνοντας ότι μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου είναι το χωροταξικό.

«Πάνω από όλα υπάρχουν τα δομικά μας προβλήματα και αυτά είναι ζητήματα πολεοδομικά, που αφορούν στην οριοθέτηση των ρεμάτων, στη σωστή αντιμετώπιση κάθε καταστροφής. Πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και θωρακισμένοι και αυτός είναι και ένας από τους στόχους της παράταξής μας».

Όπως ο ίδιος επισήμανε:

«Το Ηράκλειο είναι μια πόλη με τεράστιες δυνατότητες, και με πολιτιστικό βάθος και με φυσικό πλούτο, με οικονομική ανάπτυξη, μεγάλο νεανικό δυναμικό, ωστόσο υστερεί πολύ στην καθημερινότητά του, στην ποιότητα ζωής. Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν αφορούν στην καθημερινότητα, ζητήματα καθαριότητας, στάθμευσης, ύδρευσης και κοινωνικής πολιτικής. Το χωροταξικό είναι τεράστιο ζήτημα».

«Η καθημερινότητα του πολίτη έχει να κάνει με τον δήμαρχο»

Τη σημασία της αυτοδιοίκησης στην καθημερινότητα των πολιτών τόνισε και ο υποψήφιος δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκος.

«Το Πέραμα είναι πολύ δύσκολη πόλη γιατί η κεντρική εξουσία, τον τελευταίο αιώνα, αποφάσισε να συσσωρεύσει χωροταξικά στα όρια του δήμου Περάματος και των γύρω δήμων του δυτικού Πειραιά, ριπογόνες και επιβλαβείς δράσεις.

»Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, χρόνια προβλήματα που δρομολόγησαν ή δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν όλοι οι προηγούμενοι και ασφαλώς μια καθημερινότητα που επιφέρει λάτρα στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς συνοδευτικούς πόρους, χωρίς άμεση κρατική παρέμβαση εκεί όπου θα έπρεπε».

Όπως τονίζει ο κ. Λαγουδάκος:

«Είδαμε και στις πλημμύρες τους δημάρχους να ξεβράζουν φρεάτια, ενώ είναι αρμοδιότητα ή της Περιφέρειας ή της κεντρικής εξουσίας. Εκεί που η κεντρική εξουσία δεν μπορεί να φτάσει το χέρι της για άμεση παρέμβαση στον δημότη, δείχνει να ρίχνει τη λάτρα, χωρίς συνοδευτικούς πόρους, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και έρχεται μετά η κεντρική εξουσία και λέει ‘ποινική ευθύνη’ για τους δημάρχους».

Ο ίδιος σημειώνει ότι η καθημερινότητα του πολίτη είναι συνυφασμένη με την αυτοδιοίκηση.

«Η καθημερινότητα του πολίτη δεν έχει να κάνει με τον πρωθυπουργό, που εκλέγεται και με 40% αλλά με τον δήμαρχο. Από εκεί ξεκινάει και το άρρωστο εκλογικό σύστημα, που πρέπει να εκλεγεί (σ.σ. ο δήμαρχος) με 51%».

Όσο για το αν εκλεγεί:

«Να περιμένουν οι πολίτες έναν πιο έμπειρο, πιο ισορροπημένο, πιο ιδεολογικά σωστό δήμαρχο, διότι εγώ προσκάλεσα και πέτυχα τους περισσότερους πολιτικούς αντιπάλους μου, οι οποίοι μου άσκησαν κριτική, να τους εντάξω στη δημοτική μας ομάδα. Είναι ένας διαπαραταξιακός, νέος συνδυασμός».


Πηγή