Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα υλοποιεί δράσεις με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού εξαφάνισης παιδιού, έχοντας αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις μοναδικές στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά δημιούργησε ένα ρολόι που δίνεται σε ανήλικους αλλά και ενήλικους με σκοπό να εντοπίζονται όταν έχουν απομακρυνθεί από το οικείο περιβάλλον τους.

Σε περίπτωση κινδύνου, μπορεί να ζητήσει βοήθεια, κρατώντας πατημένο για 3 δευτερόλεπτα το κουμπί «SOS» που βρίσκεται στο πλάι της συσκευής. Άμεσα, θα στέλνεται σήμα προς τα τηλεφωνικά κέντρα που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

Μπορεί όμως να βοηθήσει και σε περιστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως φυσικές καταστροφές.

Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, παρουσίασε το νέο κέντρο επιχειρήσεων, που διατίθεται και στις Αρχές και σκοπό έχει την ανεύρεση ενηλίκων και ανηλίκων που έχουν φύγει από το περιβάλλον τους.

«Μία οικογένεια που χρειάζεται το ρολόι θα απευθυνθεί στο ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’, θα γίνει μία αξιολόγηση για να δούμε τα προβλήματα. Τα πρώτα ρολόγια που θα δοθούν σε αυτούς που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και στη συνέχεια θα επεκταθούν. Τα ρολόγια είναι δωρεάν και ελπίζουμε να πάει καλά για να το επεκτείνουμε», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Σε περίπτωση που ο χρήστης πατήσει το κουμπί, θα καλείται αυτόματα μέσω του ρολογιού. Ταυτόχρονα, το τηλεφωνικό κέντρο μπορεί να εντοπίσει το πού ακριβώς βρίσκεται μέσω του χάρτη.


Πηγή