Όλα φαίνεται να έγιναν το απόγευμα της Τρίτης. Ο 20χρονος, ναυαγοσώστης στο επάγγελμα περπατάει στην πλατεία του χωριού στις Καλύβες. Ξαφνικά, μπροστά στα μάτια όλων, καταρρέει.

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που καταρρέει ο 20χρονος ναυαγοσώστης

Κανείς δεν γνωρίζει τι έχει προηγηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί ένας άγριος καυγάς με τον 20χρονο και άλλων πέντε ατόμων. Πιάστηκαν στα χέρια, με τον νεαρό να ξεφεύγει και τελικά αργότερα να χάνει τις αισθήσεις του.

«Ξέφυγε από εκεί που τον χτυπήσανε, προχώρησε λίγο πιο κάτω, πέρασε από εδώ μπροστά στο μαγαζί μας και στο επόμενο μαγαζί έπεσε κάτω στον δρόμο», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν. Ο νεαρός όμως δεν ανταποκρινόταν.

«Ήταν 5 άτομα, τα οποία κατεβήκανε, 10 δευτερόλεπτα, τον χτυπήσανε και φύγανε. Όταν αυτός φώναξε και έτρεξε να ζητήσει βοήθεια, κινητοποιήθηκε όλο το χωριό. Στα 100 μέτρα κατέρρευσε από το χτύπημα. Με αποτέλεσμα το επακόλουθο που γνωρίζετε», είπε ο Παντελής Ματζοράκης, πρόεδρος συλλόγου καταστηματαρχών Καλυβών.

«Έχουμε απινιδωτή εδώ πέρα, ήταν απέναντι στο φαρμακείο, ήρθαν από το φαρμακείο και κάποιο άνθρωποι που ξέρανε ΚΑΡΠΑ και πρώτες βοήθειες, προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Ήταν μόλις 20 χρονών. Είχε πάει στην Κρήτη για να εργαστεί ως ναυαγοσώστης σε ξενοδοχείο. Κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πώς και γιατί άρχισε η εμπλοκή, με τον νεαρό λίγο αργότερα να αφήνει την τελευταία του πνοή.

«Ένας άγριος ξυλοδαρμός με πολύ μένος. Είχαν ανταλλάξει κάποιες κουβέντες νωρίτερα και η επίθεση ως επίθεση έγινε εκεί ξαφνικά. Είναι μεμονωμένο περιστατικό, τραγικό, ακραίο, και για αυτό και έχουμε τρομάξει», είπε ο Βαρδής Καραδάκης, πρόεδρος κοινότητας Καλυβών.

Τρεις από τους νεαρούς που φαίνεται να εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό έχουν αφεθεί ελεύθεροι, με τους άλλους δύο να περνάνε την Παρασκευή από ανακριτή.

«Κάποιοι από αυτούς είναι σεσημασμένοι στην αστυνομία, κάποιοι από αυτούς δουλεύανε και στο ξενοδοχείο, έχουν και παρελθόν», πρόσθεσε ο Παντελής Ματζοράκης, πρόεδρος συλλόγου καταστηματαρχών Καλυβών.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής θα δώσουν απαντήσεις για την ακριβή αιτία θανάτου του 20χρονου αγοριού, με την υπόθεση ακόμα να βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.


Πηγή