«Στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) εφαρμόζουμε μία κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα για τους ανέργους», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της 14ης «Ημέρας Καριέρας» της ΔΥΠΑ, στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, «οι “Ημέρες Καριέρας”, που φέρνουν κοντά τις επιχειρήσεις και τους αναζητούντες εργασία, αποτελoύν καθημερινότητα των Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης στην Ευρώπη. Για την Ελλάδα, είναι κάτι σχετικά νέο, αφού ξεκίνησε μόλις τον Σεπτέμβριο του 2021, έχει, όμως, να επιδείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς, σε περίοδο 16 μηνών, 700 μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις έχουν προσφέρει 18.000 θέσεις, ενώ 28.000 άνεργοι προσήλθαν».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι «Ημέρες Καριέρας» είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον μετασχηματισμό του παλιού ΟΑΕΔ. «Η νέα ΔΥΠΑ ψηφιοποιείται και λειτουργεί με νέα λογική και για τα επιδόματα που παρέχει», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης. Όπως είπε, σε αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα οι μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν με τον νόμο «Δουλειές Ξανά», όπως το επίδομα εργασίας, η εισαγωγή επιδοματικών κριτηρίων για την καταβολή των ωφελημάτων της ΔΥΠΑ, το σύστημα τριών προσφορών και τριών αρνήσεων για την προσφορά θέσεων εργασίας.


Πηγή