Τον έντονο προβληματισμό της για τις απολύσεις των εργαζομένων στο κατάστημα της αλυσίδας Public στο Αγρίνιο που έκλεισε οριστικά την Παρασκευή εκφράζει η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία Χριστίνα Σταρακά.

Με αφορμή την αρνητική εξέλιξη, σε ανάρτησή της, τονίζει την ανάγκη επένδυσης στη μικρή και μεσαία επιχείρηση και ενός ολοκληρωμένου συστήματος που, μεταξύ άλλων, θα στηρίζει τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Η ανάρτηση της Χριστίνας Σταρακά:

“Κάθε φορά που κλείνει ένα κατάστημα σκέφτομαι τους εργαζόμενους, που μένουν χωρίς δουλειά σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Σκέφτομαι ότι τις περισσότερες φορές επιχειρηματικές προσπάθειες ναυαγούν επειδή έχει γίνει ο βίος αβίωτος στην επιχειρηματικότητα. Σκέφτομαι την κοινωνία του τόπου μας, που αντί να βλέπει επιχειρήσεις να πολλαπλασιάζονται και να ανθίζουν, εθίζεται στα λουκέτα. Τα ίδια ακριβώς σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για το κλείσιμο του καταστήματος Public στο Αγρίνιο και τους 13 εργαζόμενους του που απολύονται, είδηση που έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό σε ολόκληρη την αγορά της πόλης.

Το λέω και θα το λέω πάντα: καμία επένδυση από το εξωτερικό δεν θα μας σώσει – ούτε τις βλέπουμε άλλωστε, κι αν έρθει καμία, αυτή αφορά συνήθως την Αθήνα. Για αυτό δεν υπάρχει σημαντικότερη επένδυση στην οικονομία του τόπου μας, από την δική μας επένδυση στην μικρή και μεσαία επιχείρηση. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο θεμέλιο κοινωνικής ειρήνης και συνοχής από ένα ολοκληρωμένο σύστημα που προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και στηρίζει την δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα”.

sinidisi.gr


Πηγή