Οι πόλεις σιγά σιγά αδειάζουν, την ώρα που δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί γεμίζουν από τουρίστες, Έλληνες και ξένους.

Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια

Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πολλοί τουρίστες αναχωρούν για τις διακοπές τους στα νησιά των Κυκλάδων και όχι μόνο.

«Είμαι από τον Λίβανο, πάω στη Νάξο για τέσσερις ημέρες και μετά στη Σαντορίνη για τρεις ημέρες»

Παρά τα αυξημένα ναύλα, τα νησιά του Αιγαίου έχουν την τιμητική τους και ιδιαίτερα αυτό το διάστημα που οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες, καθώς όλοι ψάχνουν ανάσες δροσιάς.

Στις πρώτες επιλογές, ειδικά των φοιτητών, βρίσκεται το νησί της Πάρου, προορισμός που κάποιοι συνδυάζουν με τη Μύκονο, αλλά και η Νάξος που συγκεντρώνει τουρίστες από όλο τον κόσμο.

«Πάρο πάμε, μετά και Μύκονο».

Κάποιοι, για να μειώσουν το κόστος των διακοπών, επιλέγουν να φιλοξενηθούν σε φίλους.

«Τα εισιτήρια δεν ήταν ακριβά, διαμονή θα μείνουμε στους φίλους μας».

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν σήμερα 21 πλοία και από λιμάνι της Ραφήνας 19. Η πληρότητα για όλους τους προορισμούς αγγίζει το 100%.

Στα ύψη ο υδράργυρος

Το Σάββατο, η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας έφτασε τους 44 βαθμούς Κελσίου, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Ομπρέλες, καπέλα, γυαλιά ηλίου και άφθονο νερό ήταν τα απαραίτητα αξεσουάρ όσων αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν στην πόλη.

Σήμερα, οι θερμοκρασίες έχουν υποχωρήσει, ωστόσο το κύμα καύσωνα θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα, από την Πέμπτη και μετά, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει και πάλι τους 40 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή