Οι ετεροδημότες έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Κώστα Λύρο

Θερμή ήταν η υποστήριξη των ετεροδημοτών στην ομιλία του Δημάρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» στην Αθήνα.

Ο Κώστας Λύρος εμφανώς συγκινημένος για την μεγαλειώδη συγκέντρωση, παρουσίασε το όραμά του για την επόμενη 5ετία ενώ έκανε και συνοπτικό απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής, μίλησε για τα μεγάλα αλλά και τα μικρότερα έργα που πραγματοποιήθηκαν κεντρικά αλλά και σε κάθε Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά, επισημαίνοντας ότι υλοποίησε και συνεχίζει να υλοποιεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις του:

«Τα προηγούμενα χρόνια έχουμε δουλέψει σκληρά για να μπορούμε να έχουμε πληθώρα μικρών και μεγάλων έργων που αλλάζουν την εικόνα και τη δυναμική στον δήμο. Νιώθουμε περήφανοι που καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα σημαντικό και μετρήσιμο έργο. Ένα έργο που θα αποτελέσει τη βάση όπου θα στηριχθεί το σχέδιό μας για την επόμενη πενταετία. Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Τώρα θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα, θα βάλουμε νέους στόχους που κινούνται σε τέσσερις κατευθύνσεις:

    • Ολοκλήρωση των μεγάλων έργων και υποδομών που ξεκίνησαν και προώθηση του νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού
    • Αναβάθμιση της ποιότητας στην καθημερινότητα του δημότη.
    • Περαιτέρω ενίσχυση του παραγωγικού κόσμου
  • Ανάδειξη και αξιοποίηση του τεράστιου πολιτισμικού μας αποθέματος με επίκεντρο την επέτειο των 200 ετών από την «ΕΞΟΔΟ».

Εκτός από την αναφορά των μεγάλων έργων που αλλάζουν τον ρου του Δήμου μας όπως ΧΥΤΑ, Ύδρευση Μεσολογγίου, Είσοδος Πόλης, Αγροτική Οδοποιία, Βιολογικοί Οινιαδών και Αιτωλικού, Τρικούπειο, Αντιπλημμυρικό στον Άγιο Δημήτριο, Open Mall, Θερινό Θέατρο, Παραχώρηση Παλαιού Νοσοκομείου, τα οποία παρουσιάστηκαν και σε βίντεο, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην εξασφαλισμένη χρηματοδότηση των 5 εκ. ευρώ για 8 μεγάλα έργα καθώς επίσης και στις έτοιμες μελέτες για έργα ύψους 40 εκ. ευρώ, τα οποία θα πάρουν σάρκα και οστά την επόμενη μέρα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα έργα που αφορούν την ανάπλαση του Λιμένος Μεσολογγίου αλλά και στην διεκδίκηση της ήδη αιτηθείσας παραχώρησης από το Ελληνικό Δημόσιο των 6 σημείων- περιοχών στο Μεσολόγγι, τα οποία πέραν των λειτουργικών αναγκών του Δήμου για Κολυμβητήριο, Παιδικούς Σταθμούς, Σχολείο θα υποστηρίξουν και επενδυτικές πρωτοβουλίες για την τουριστική αξιοποίηση του τεράστιου κεφαλαίου της Πόλης και του Δήμου μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ».

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί σε μικρότερες αλλά εξίσου σημαντικότητας παρεμβάσεις, σε όλο το εύρος του Δήμου.

Παρουσίασε οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν με νούμερα το νοικοκύρεμα που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο ο οποίος όχι μόνο δεν δημιούργησε χρέη και δεν έβγαλε ούτε μια διαταγή πληρωμής στη θητεία του , όχι μόνο αποπλήρωσε πάνω από 4 εκ. ευρώ, παλιές οφειλές αλλά πέτυχε αύξηση των εσόδων του, συμβασιοποίησε έργο πάνω από 30 εκ ευρώ, ΜΟΝΟ με ανοικτές διαδικασίες.

Ο Κώστας Λύρος μίλησε επίσης για διεκδικήσεις έργων που μπορούν με συνεργασίες να υλοποιηθούν, όπως η χωροθέτηση βιομηχανικού πάρκου , η διασύνδεσή μας με το Πλατυγιάλι και την Ιόνια οδό, η διάσωση της γέφυρας Κατοχής, τα Γεφύρια Αιτωλικού, ο καθορισμός χρήσεων γης, ο καθορισμός της κοίτης του Αχελώου και η παραποτάμια αξιοποίηση του, η ολοκλήρωση αντιπλημμυρικής θωράκισης της Πόλης και του Δήμου, όπως και η απεμπλοκή της Μαρίνας με ιδιαίτερη όμως μνεία στο όραμά του το οποίο πέραν της συμβολικής αξίας και της ασφάλειας των μετακινήσεων χαράζει τον ορίζοντα της εξέλιξης των πόλεων μας και αφορά την ενοποίηση των τριών δημοτικών διαμερισμάτων μας, Μεσολόγγι- Αιτωλικό – Οινιάδες μέσω της αναβάθμισης της επαρχιακής οδού Μεσολόγγι -Αιτωλικό αλλά και του τμήματος Αιτωλικό- Μπούζα, «Το στοχεύουμε. Θα το πετύχουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. .

Την εκδήλωση, προλόγισαν δύο εξαίρετοι άνθρωποι και φίλοι του Κώστα Λύρου ο Βασίλης Φεύγας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και ο γνωστός Δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς που εκδήλωσαν με θερμά λόγια την αγάπη τους και την στήριξή τους, όπως και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Παπαθανάσης, ενώ έδωσαν το παρών πολιτικές προσωπικότητες και επιφανείς ετεροδημότες από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα .


Πηγή