Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 τα εγκαίνια των Νέων Υπερσύγχρονων Χειρουργικών Αιθουσών από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Τον αγιασμό στην τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά και επενδύει στην τεχνολογία αιχμής με ‘Oραμα και Συνέπεια, εξασφαλίζοντας άριστες συνθήκες για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Συνεχίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, το οποίο κατατάσσεται στα πλέον σύγχρονα νοσοκομεία της Ευρώπης, και ως ένα από τα πρωτοπόρα Νοσοκομειακά ιδρύματα παγκοσμίως στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, δημιουργήθηκαν τέσσερις νέες υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες: Η μοναδική Ρομποτική Υβριδική χειρουργική αίθουσα “Υπερίων”, η πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και τρεις πρωτοποριακές, ψηφιακές, χειρουργικές αίθουσες με κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό δίνοντας τη δυνατότητα στους διακεκριμένους και με διεθνή αναγνώριση επιστήμονες του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης να πραγματοποιούν τις πλέον καινοτόμες και σύνθετες χειρουργικές επεμβάσεις. Το κόστος της επένδυσης προσεγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.


Πηγή